Passadís d'una escola buit amb motxilles als penjadors

Baixen a 2.818 els grups confinats i a 68.982 les persones en quarantena a Catalunya

Hi ha un petit repunt de positius i se'n registren 6.588 els últims 10 dies

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 ha baixat per tercer dia consecutiu i és de 2.818, 47 menys que els declarats aquest dimarts, segons dades actualitzades del Departament d'Educació. És el 3,91% del total. Hi ha 68.982 persones confinades, 1.308 menys que en el balanç anterior. D'aquestes, 65.665 són alumnes, 3.178 docents i personal d'administració i serveis i 139 personal extern.

En els darrers 10 dies s'han confirmat 6.588 positius, dels quals 5.916 entre alumnat, 613 entre docents i personal d'administració i 59 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 20.063, 899 més que en el balanç anterior.

Hi ha 3 centres completament tancats a la Palma d'Ebre, Sant Martí de Riucorb i Maldà. En concret, hi ha tancada l'Escola 1 d'Abril a La Palma d'Ebre, l'escola El Tallat a Sant Martí de Riucorb , així com l'Escola Maldanell de Maldà.

El ministre de Sanitat assegura «no falta cap tipus de material sanitari»

El ministre de SanitatSalvador Illa, ha assegurat que actualment a Espanya «no falta cap mena de material sanitari» per a fer front a la segona ona de contagis. Illa s'ha pronunciat així a una pregunta formulada per la senadora del Grup Parlamentari Popular Paloma, Inés Sanz Jerónimo, qui li ha avisat que algunes comunitats autònomes «continuen» esperant el material sanitari de la compra anunciada pel govern per a fer front a la segona ona de la pandèmia de coronavirus.

Es tracta de l'Acord Marco, aprovat al setembre pel Consell de Ministres, per a l'adquisició de material sanitari i equips de protecció individual destinats al Sistema Nacional de Salut i altres institucions de l'Estat, per un import econòmic total de 2.578.739.505 euros per a gairebé 3.700 milions d'unitats de producte.

La licitació de l'acord es va publicar en la Plataforma de Contractació de l'Estat el 4 d'agost, i té com a objectiu agilitar l'accés als subministraments a través d'una compra centralitzada que evitarà que les Comunitats Autònomes, excepte la Comunitat Valenciana que no s'ha sumat a l'acord, les àrees sanitàries de Ceuta i Melilla, l'INGESA i els ministeris de Defensa i Interior, hagin d'iniciar processos de licitació cada vegada que precisin un subministrament.