Baixen els indicadors i la pressió hospitalària per Covid-19 a Catalunya

Tot i això, la xifra de morts en les últimes 24 hores ha augmentat en 20 casos més

Aquest dimarts, dia 4 de maig, el Departament de Salut de la Generalitat ha tornat a actualitzat, tal com fa cada matí, les dades sanitàries sobre la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Amb aquestes dades actualitzades a dia d'avui, podem comprovar que baixen la majoria d'indicadors, així com la pressió assistencial als hospitals catalans. Es tracta d'una millora generalitzada de les dades, que també té la seva cara amarga: mentre baixen l'Rt, el risc de rebrot o el número de persones ingressades als centres hospitalaris, en l'últim balanç realitzat s'han notificat 20 noves morts relacionades amb el virus, arribant a la xifra total de 21.921 defuncions de l'inici de la pandèmia.

Baixa la velocitat de propagació i el risc de rebrot

En els darrers dies, els dos principals indicadors que marquen la situació epidemiològica al país mantenien una tendència d'estabilitat. La velocitat de propagació, coneguda com a Rt, i el risc de rebrot acumulaven dies de lleugeres pujades i baixades. Avui no ha estat una excepció, però la principal novetat és que el descens d'un 0,04 en l'Rt ha permès situar aquest indicador per sota de l'1, concretament en 0,97. Pel que fa al risc de rebrot, també encadena un nou dia de descens amb una baixada de 10 punts i situant-se a 265 punts, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

Tanmateix, la incidència a 14 dies també baixa i passa de 274,16 a 272,43. A més, s'han declarat 1.171 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 605.893. El 5,98% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.

Descens de la pressió hospitalària

La pressió hospitalària continua sent una de les principals preocupacions de les autoritats. Aquesta baixa molt lentament i es manté a uns nivells encara prou alts. Per sort, en les dades d'avui dimarts, la presència de pacients als hospitals catalans amb símptomes relacionats amb la Covid-19 ha tornat a baixar. En total hi ha 1.572 persones ingressades, 53 menys que les que hi havia en el balanç d'ahir dilluns. Es tracta d'un descens destacat, però que no s'ha vist reflectida en la pressió assistencial a les Unitats de Cures Intensives (UCI). I és que, en aquestes unitats, avui hi continua havent les 479 persones que hi havia ahir. 

Sense cap mena de dubtes, la part més negativa de les dades actualitzades d'aquest dimarts és el número de defuncions. Després que ahir se'n notifiquessin 6, avui aquesta xifra ha augmentat fins a 20. Aquest fet provoca que, des de l'inici de la pandèmia, s'hagin comptabilitzat 21.921 morts relacionades amb el coronavirus


Comentaris

envia el comentari