Imatge d'arxiu d'un accident mortal a les carreteres tarragonines

Cauen en un 41% els accidents mortals a Tarragona des del gener

Hi ha hagut 23 víctimes a les carreteres de Tarragona i l'Ebre

El Servei Català de Trànsit ha fet balanç de sinistralitat a les carreteres tarragonines des de l’1 de gener fins al 31 d’octubre d’aquest any, i en una nota de premsa ha explicat que 23 persones han mort en 21 accidents mortals a les carreteres de les comarques de Tarragona durant aquest període. Això suposa un descens del 41% en el nombre de víctimes mortals respecte al mateix període de l'any passat, en el qual van perdre la vida 39 persones.

Pel que fa al mes d'octubre, 3 persones van perdre la vida en 3 accidents de trànsit a les carreteres del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Un conductor va morir l'11 d'octubre a la T-340 a Deltebre, una passatgera va perdre la vida en un accident a l'AP-7 a Vila-seca el passat 22 d'octubre, i el conductor d'una furgoneta va morir en un xoc frontal a la T-342 a Roquetes dijous passat, 29 d'octubre.

Respecte les dades a nivell català, hi ha hagut un descens del 42,4% respecte el 2019. Des del mes de gener hi ha hagut 91 víctimes en 83 accidents mortals a les carreteres catalanes. El mateix període de l'any passat van morir 157 persones en 144 sinistres.

Trànsit fa també la comparació amb el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, i assegura que les víctimes mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya s'han reduït un 56,2%, atès que fa una dècada havien perdut la vida 208 persones en el mateix període. Trànsit, però, avisa que s'ha de tenir en compte que la reducció de la sinistralitat s'ha produït en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions decretades per frenar la propagació de la Covid-19.

Pel que fa als col·lectius vulnerables en carretera, fins al 31 d'octubre han mort 20 motoristes, 5 ciclistes i 7 vianants, mentre que en el mateix període de l'any passat havien mort 41 motoristes, 8 ciclistes i 11 vianants. Tot i la reducció registrada enguany en aquests grups més fràgils, aquestes víctimes mortals representen un 35% del total de morts, tot i que tenen un pes molt inferior en la mobilitat. En aquest sentit Trànsit creu que cal continuar reforçant les mesures de protecció cap a aquest col·lectius i una conducció compartida respectuosa a les carreteres.

A banda, cal destacar que aquest any hi ha un repunt en el nombre de víctimes mortals en les furgonetes, amb 12 víctimes mortals enguany enfront dels 9 de l'any passat. Davant d’això, Trànsit recorda la importància del manteniment dels vehicles i demana també als professionals del transport que, sobretot en trajectes de llarg recorregut, s’aturin almenys cada dues hores.
 

Girona lidera la reducció més important, un 70,9%

Pel que fa a demarcacions, a les quatre hi ha hagut una reducció de les víctimes mortals respecte de l'any passat. Les majors disminucions es registren a Barcelona i Tarragona, amb una caiguda del 43,8% i del 41%, respectivament, en comparació amb el 2019. A Lleida i Girona, el descens és del 40,7%. Si es compara amb el 2010, la demarcació gironina registra la reducció més important, amb un 70,9%.