Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la presentació del balanç de turisme del 2021

Tarragona inicia el camí de la recuperació turística amb millors xifres que el 2020

Els visitants d'arreu de l'Estat guanyen pes a la ciutat i suposen el 71%

L'estiu 2021 encara ha arrossegat la pandèmia i les seves restriccions. Unes mesures que han passat factura als establiments turístics durant aquest estiu, però registrant una gran millora respecte a la temporada estival del 2020.

Tarragona, enmig d'un any «de recuperació» ha millorat les xifres turístiques del 2020. A més, s'ha acostat als registres del 2019, l'any abans de la pandèmia. Una temporada emmarcada entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

A la capital de la demarcació s'han registrat 524.796 pernoctacions, amb un creixement del 27% en càmpings i un 122% en hotels respecte a l'any passat. Tot això, ha suposat quedar-se a un 81% de les de fa dos estius, abans de l'arribada de la Covid-19.

Les restriccions arreu del món ha provocat que hi hagi un increment del turisme de proximitat. Els visitants d'arreu de l'Estat ja eren majoria, però ara la diferència s'ha eixamplat i han arribat a ser el 71%. El segon mercat més important és el francès, amb un 10% dels turistes.

En el cas dels càmpings, el mercat estatal ha representat el 86% dels clients. A més, el nombre d'arribades ha superat, fins i tot, lleugerament les del 2019. Aleshores n'hi va haver 96.501, mentre que enguany han estat 96.902.

Tot i això, l'estada mitjana ha baixat en 1,2 nits durant els dos darrers anys i això ha fet que s'hagin produït menys pernoctacions (de 5,2 a 4). En canvi, als hotels les estades s'han mantingut pràcticament estables en 2,1 nits.

Turisme «de tot l'any»

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha fet balanç de la temporada turística estival d'aquest 2021. Durant l'exposició, ha apuntat que no busquen un turisme de temporada, sinó «de tot l'any». Ha posat de manifest els «canvis de tendència» que ha provocat la pandèmia, especialment pel que fa a la potenciació dels mercats de proximitat.

«Volem un turisme que convisqui amb la ciutat, sostenible, amb activitats culturals, patrimoni i gastronomia», ha manifestat. A més ha explicat que un dels objectius serà captar visitants de Madrid i el seu entorn, aprofitant la connexió amb el tren d'alta velocitat.

Per la seva banda, la gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Joana Conesa, ha avançat que treballen per crear nous productes basats en experiències amb la voluntat de desestacionalitzar els visitants.

També ha destacat les 92 produccions audiovisuals i fotogràfiques que s'han fet a la ciutat durant aquest any de la mà de la Tarragona Film Office. A més, ha indicat que aquest setembre han començat a tornar a arrencar els congressos, alguns dels quals es fan en format híbrid.