YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Catalunya dona la sorpresa: No declara cap positiu de Covid-19 per PCR però sí 3 morts més

El risc de rebrot segueix a la baixa, amb nou punts menys que dijous

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Catalunya no ha informat de cap contagi aquest divendres, 2 d'octubre | cedida

Catalunya no ha declarat cap positiu confirmat per PCR, la prova més fiable per tenir una xifra real de contagis, en les darreres 24 hores, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Així, el total de positius des de l'inici de la pandèmia es manté en 140.289 i s'eleva a 165.565 amb totes les proves (153 més que en l'anterior balanç). Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.371 persones per coronavirus a Catalunya, tres més que en el balanç d'aquest dijous.

D'altra banda, el risc de rebrot ha baixat nou punts i se situa en 147,43. Fa 24 hores era de 156,44. La velocitat de contagi també baixa lleugerament, de 0,91 a 0,88. Els ingressats als hospitals baixen en 28 persones i ara són 772, dels quals 153 estan a l'UCI, cinc més que fa 24 hores.

Catalunya registra 1.247 grups escolars confinats i tres centres tancats

Per la seva banda, i tot i que oficialment no s'ha declarat cap positiu nou en les últimes 24 hores, els centres escolars continuen sent uns dels focus principals en aquesta segona onada. Les escoles catalanes van registrar fins ahir dijous un total de 1.247 grups confinats i tres centres tancats per brots -un a la província de Barcelona i dos a la de Lleida-, segons ha informat la Conselleria d'Educació de la Generalitat en una actualització de dades. Diversos grups d'alumnes i docents continuen aïllats a l'espera que es realitzi el període de quarantena i poder tornar a les classes de manera presencial.

En total són 46 confinaments de grup més que els registrats fins al dimecres passat. Així, es mantenen confinades íntegrament les guarderies la Llar d'Infants La Florida de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i la Bambarol d'Almenar (Segrià), alhora que s'incorpora la Llar d'infants Picarol de Vilagrassa (Urgell).

Més de 29.000 docents i alumnes es troben en quarantena

A Catalunya hi ha un total de 29.195 persones que pertanyen a la comunitat educativa en quarantena: 27.285 alumnes, 1.638 docents i personal intern, i 272 treballadors externs. Pel que fa a positius, n'hi ha 2.781: 2.480 d'alumnes, 284 de docents i personal intern, i 17 entre el personal extern.

Les guarderies confinades suposen un 0,06% del total de centres educatius monitorats per la Conselleria d'Educació -5.137 en total- i la seva informació prové del buidatge de dades que cada centre introdueix en l'aplicació 'Traçacovid' de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari