Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos nens a l'entrada d'un centre escolar amb les seves motxilles a Figueres

Nou descens de la incidència de la Covid-19 a les escoles catalanes

Hi ha un centre educatiu tancat a l'Alt Penedès i en els darrers deu dies s'han registrat 1.642 positius

La incidència del coronavirus torna a caure a les escoles catalanes. Els grups escolars confinats per Covid-19 són 710, 57 menys que en el darrer balanç, segons les dades que ha fet públic aquest dimarts el Departament d'Educació. Aquestes xifres representen el 0,99% dels aproximadament 72.000 grups que hi ha a tot Catalunya. Ara com ara, hi ha 17.159 persones confinades, 1.447 menys que en el darrer balanç: 16.273 alumnes (-1.377), 820 docents i personal d'administració i serveis (-60) i 66 de personal extern (-10).

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Des que es va iniciar el curs escolar, els positius de coronavirus acumulats són 60.486, 100 més que en el balanç anterior. En els darrers dies s'han registrat 1.642 positius als centres educatius catalans. Actualment, hi ha un centre tancat a la comarca de l'Alt Penedès i representa un 0,02% del total. A més, hi ha 478 centres amb algun grup confinat, el 9,37% dels 5.104 centres. El centre tancat és la llar d'infants de Lavern, al municipi de Subirats (Alt Penedès).

Educació prorroga la prova pilot de jornada continuada

D'altra banda, el passat divendres, fonts del Departament d’Educació van confirmar que es prorrogarà un any la prova pilot sobre la jornada continuada que s’està portant a terme en alguns centres escolars pel context de pandèmia. A més, en aquests moments s’està treballant sobre els horaris dels nous instituts-escola i Educació demanarà que a l’ESO facin «horari saludable».

Les associacions de famílies dels centres que formen part d’aquesta prova pilot, uns 25, han demanat a Educació que faci públics els resultats d’aquesta prova i els permeti mantenir la jornada continuada i participar dels processos de decisió. En aquest sentit valoren els resultats de la prova com a «molt positius». La comunitat educativa valora que la jornada continuada comporta millores de resultats educatius i també la baixada de l’absentisme i la «conflictivitat» de l’espai migdia i les hores de tarda.

L’horari compactat es va posar en marxa fa deu anys en un conjunt d’escoles d’infantil i primària i des de fa sis, Educació va començar una prova pilot per tal d’avaluar el funcionament d’aquest nou model de jornada escolar fins a arribar a uns 25 centres.