Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Diversos alumnes entrant a l'escola Sant Pau de Figueres aquest 11 de gener del 2021

Baixen a 974 els grups escolars confinats i a 23.850 les persones en quarantena

Ara com ara hi ha un centre educatiu tancat i s'han registrat 2.026 positius en els últims deu dies

Diversos alumnes entrant a l'escola Sant Pau de Figueres aquest 11 de gener del 2021
La xifra de grups escolars confinats a Catalunya s'ha reduït lleugerament en les darreres 24 hores. | ACN

Els grups escolars confinats a causa de la Covid-19 són 974, 14 menys que en el darrer balanç, segons les dades que ha publicat aquest dissabte el Departament d'Educació. Aquesta xifra representa l'1,35% dels aproximadament 72.000 grups. Ara com ara, hi ha 23.850 persones confinades, 648 menys que en el darrer balanç: 22.587 alumnes (-622), 1.181 docents i personal d'administració i serveis (-18) i 82 de personal extern (-8).

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Els positius acumulats des de l'inici del curs escolar el passat mes de setembre són 57.475, 214 més que en el balanç anterior. En els darrers deu dies s'han registrat 2.026 positius als centres educatius. Actualment, hi ha un centre tancat, que representa el 0,02% del total. Es tracta de la llar d'infants privada Cavall Blau de Terrassa (Vallès Occidental). A més, hi ha 632 centres amb algun grup confinat, el 12,38% del total de 5.104 centres.

Projecte per desestigmatitzar el jovent com a responsable de la propagació del coronavirus

Els departaments de Salut, Educació i Joventut de les Terres de l'Ebre coordinen un projecte per donar veu i desestigmatitzar el jovent com a responsables de la propagació de la Covid-19. Els alumnes d'Esardi, l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta, han presentat una sèrie d'audiovisuals, que promocionaran l'Ajuntament d'Amposta i el CatSalut, on desmunten, amb dades, els tòpics amb què se'ls ha culpat i assenyalat, sobretot durant la segona onada.

En aquest sentit, indiquen també que hi ha indicis clars, tot i que encara no dades oficials, que l'impacte de la pandèmia està passant factura en la salut psicològica dels joves i adolescents de les Terres de l'Ebre i que han augmentat les derivacions des dels centres educatius ebrencs als recursos pedagògics i psicològics. El projecte ha volgut donar veu al jovent però també dinamitzar «el talent i els recursos educatius del territori».

D'entrada s'hi ha implicat els alumnes d'Esardi, que han elaborat els primers vídeos a través de l'estudi del llenguatge amb infografies en comunicació audiovisual. I també s'ultimen dues accions més dins del cicle d'integració social de l'IES de l'Ebre. Com ha assenyalat la directora territorial d'Educació a l'Ebre, Montse Perelló, la petjada psicològica de la pandèmia durarà més entre els joves i adolescents que entre els infants.