Un nen escriu en un llibre en un centre escolar de Catalunya amb la mascareta posada

Millora generalitzada a les escoles catalanes amb tres centres tancats per Covid-19

Educació ha informat d'un total de 895 grups confinats, i 22.116 persones aïllades | Els últims deu dies s'han detectat 1.885 nous positius als centres

Els grups escolars confinats per covid-19 són 895, 114 menys que en el darrer balanç, segons dades del Departament d'Educació. Representen l'1,24% dels aproximadament 72.000 grups. Hi ha 22.116 persones confinades, 2.657 menys que en el darrer balanç: 20.980 alumnes (-2.546), 1.073 docents i personal d'administració i serveis (-111) i 63 de personal extern (ídem).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els últims deu dies s'han detectat 1.885 positius als centres educatius

Els positius acumulats són 56.481, 90 més que en el balanç anterior. Es registren 1.885 positius als centres educatius els darrers deu dies. Es mantenen tres centres tancats i representen el 0,06% del total. A més, hi ha 560 centres amb algun grup confinat, el 10,97% del total de 5.104 centres. Els tres centres tancats són la Llar d'Infants Sant Iscle-Santa Victòria, a Vidreres (Selva), la Llar d'Infants privada TIC-TAC de Lleida (Segrià) i la Llar d'Infants privada Cavall Blau a Terrassa (Vallès Occidental).

Els alumnes de l'Escola Anglesola de Barcelona estrenen edifici

Per altra banda, l'Escola Anglesola del barri de Les Corts ha estrenat edifici uns mesos després del previst a conseqüència dels endarreriments provocats per la pandèmia. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han inaugurat aquest dilluns l'edifici, de 4.123,70 metres quadrats. Els alumnes van començar el curs en diversos equipaments, però s'han traslladat al nou edifici en l'inici del segon trimestre. Resta pendent finalitzar el projecte del pati, que s'està treballant amb la comunitat educativa i sobre el que Bargalló ha dit que no hi haurà entrebancs pressupostaris. El pati seguirà la mateixa dinàmica de projecte innovador que la resta de l'escola.

El primer grup de l'Escola Anglesola es va ubicar el curs 2017-208 a la Masia de Can Rosés. El febrer del 2018 el Consell Municipal va constituir un dret real de superfície en favor de la Generalitat d'un solar buit situat al carrer Numància per a la construcció d'un centre d'educació infantil i primària amb dues línies.

Així, en el segon trimestre d'aquest curs, els grups que van començar a estudiar a la masia de Can Rosés s'han traslladat al nou edifici de l'escola. Ho han fet juntament amb els alumnes que encara estudiaven a l'Escola Ausiàs March. Així, aquests dos centres s'han fusionat en un.

Ada Colau ha assegurat que l'Ajuntament té «molt clar» que la prioritat és ampliar l'oferta de places públiques per respondre a l'increment de la demanda. Ha reconegut les dificultats per construir nous centres, per la manca d'espai, i ha celebrat diferents «estratègies» que s'estan posant en marxa, com la integració d'escoles concertades a la xarxa pública.