App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat confirma 84 nous casos de coronavirus a Espanya en les últimes 24 hores

La xifra confirma la tendència a la baixa dels casos de Covid-19 a l'Estat

Imatge d'un investigador en un laboratori, observant mostres per un microscopi
El ministeri de Sanitat ha fet públic el balanç de les últimes 24 hores | Europa Press

El ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dilluns a la tarda un total de 85 nous casos de coronavirus, que confirma la tendència a la baixa, i també tres noves defuncions. En total, des del començament de la pandèmia, a Espanya s'ha infectat 248.970 persones, i han perdut la vida 28.246 pacients. 

Aquest passat cap de setmana, Espanya registrava 118 i 191 casos de coronavirus, el que suposa un centenar menys de positius en notificats en aquest dilluns, 29 de juny. Pel que fa a les defuncions, Sanitat anuncia 12 morts en els últims set dies i només tres en les últimes 24 hores a tot l'estat.

Menys hospitalitzacions i ingressos a l'UCI

A més de notificar una clara tendència a la baixa, des de Sanitat veuen positiu el fet que la majoria de contagiats siguin asimptomàtics o presentin simptomatologia lleu. D'aquesta manera, s'espera evitar durant el màxim de temps possible un nou col·lapse dels centres sanitaris, i recomanen quedar-se a casa mantenint la quarantena completament aïllats i trucar a emergències sanitàries si es veu un empitjorament dels principals símptomes.

De les 137 persones que han hagut de ser hospitalitzades per coronavirus en els últims set dies, només 15 han ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per la seva gravetat. Tres d'aquests ingressos greus han estat a Catalunya. 

Corba descendent també a Catalunya

Pel que fa a Catalunya, la xifra de defuncions ascendeix a 5669, amb només una mort notificada en els últims set dies. El nombre de positius és de 61.417, i es manté com la segona comunitat amb més contagiats només per darrere de Madrid, la qual acumula 71.885 positius per PCR.

Osca i Lleida són les províncies més afectades per la pandèmia en els últims set dies. La principal causa ha estat el rebrot a una empresa hortofructícola que es troba a la frontera entre ambdós territoris, i que preocupa per la seva proximitat que pugui causar un contagi massiu a terres catalanes i aragoneses per igual. 


Comentaris

envia el comentari