Es tripliquen els contagis per coronavirus a Espanya des de dilluns

Dilluns es van confirmar 71 casos i aquest dimecres se n'han sumat 219

Fernando Simón, durant una roda de premsa el 3 de maig de 2020
Es tripliquen els contagis per coronavirus a Espanya des de dilluns | Catalunya Diari

  

El Ministeri de Sanitat ha registrat un mort per Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, en les últimes 24 hores, la qual cosa eleva la xifra total de morts als 27.128. Es tracta del primer mort registrat per departament que dirigeix Salvador Illa després de dos dies consecutius sense informar de cap mort per aquesta causa en els seus informes diaris.

A més, en els últims set dies han mort 63 persones, quan la xifra d'ahir era de 34 morts en l'última setmana. L'augment és a causa de comptabilitzar defuncions d'altres dies a Castella i Lleó (28) i Astúries (9). De fet, des de Sanitat ja van confirmar que hi havia «discrepàncies» en les dades amb les comunitats autònomes, ja que algunes d'elles han reportat noves defuncions en els últims dies que l'informe de Sanitat no havia recollit fins ara. 

D'altra banda, en les últimes 24 hores s'han notificat 219 persones confirmades de coronavirus, la qual cosa suposa que en total ja s'han infectat pel virus 240.326 persones a Espanya. Es tracta d'un augment significatiu respecte ahir, quan se'n van detectar 137, i respecte dilluns, quan només es van sumar 71 nous casos.

En total, en només dos dies el nombre de contagis detectats s'ha triplicat a l'Estat espanyol, un fet que podria ser fruit dels petits rebrots que s'han detectat a diverses zones, com ara a Lleida, Madrid, Ceuta, Badajoz o Tenerife, o per l'habitual pujada que es produeix entre setmana respecte de les dades del cap de setmana perquè es triga més a gestionar les dades. 

Augmenten els contagis a les portes de la Fase 3

Aquests augments coincideixen en una setmana en la qual moltes comunitats autònomes demanaran passar a la Fase 3 de la desescalada i entrar en les últimes dues setmanes abans d'arribar a la nova normalitat. En aquestes zones, els governs autonòmics prendran el control de la desescalada sense dependre de les ordres del govern espanyol. 

A Catalunya, les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i Aran i el Camp de Tarragona podrien ser les primeres zones a passar a aquesta fase, ja que en totes les fases s'han avançat a la resta del territori, i la Generalitat podria començar a gestionar les últimes setmanes de la desescalada fins a la Fase 4 o 'nova normalitat'. 


Comentaris

envia el comentari