Vols cancel·lats, arbres caiguts, inundacions i calamarsa aquest dimecres

El temporal ha afectat sobretot les comarques de Barcelona però ha plogut a pràcticament tot arreu amb més o menys ganes

Les tempestes d’aquest dimecres han provocat força problemes sobretot a les comarques de Barcelona. El moment en què ha caigut l’aiguat més important a tota l’àrea metropolitana de Barcelona ha estat al migdia, quan s’han produït nombrosos incidents a causa d’inundacions i ventades.

Per exemple, l’aeroport d’El Prat de Barcelona, degut a les fortes tempestes d’aquest matí, ha hagut de retardar o cancel·lar vols d’arribada i sortida a causa de les pluges (cliqueu aquí per veure la notícia de l’aeroport ampliada).

La pluja ha causat problemes a l'aeroport d'El Prat
La pluja ha causat problemes a l'aeroport d'El Prat | Xavi Cabo

 

Les tempestes han estat violentes i han anat acompanyades de fortes ratxes de vent, calamarsa i molt aparat elèctric. En aquets sentit, un cop de vent ha tombat un arbre sobre un autobús a Barcelona ciutat que no ha causat ferits (cliqueu aquí per saber més sobre l’autobús accidentat)

Arbre caigut per la tempesta sobre un autobús a Barcelona
Arbre caigut per la tempesta sobre un autobús a Barcelona | Protecció Civil

 

En total, el telèfon d’emergències 112 ha hagut d’atendre 254 trucades per problemes ocasionats per la pluja, sobretot a la zona sud de l’àrea metropolitana de Barcelona, però especialment al Garraf i Baix Penedès. La majoria d’incidències han estat per acumulacions d’aigua a les vies públiques, plantes baixes i soterranis i caiguda de branques o arbres.

Aquestes són algunes de les imatges més destacades del temporal a l’àrea de Barcelona: