Casal d'estiu esportiu adaptat per a infants i joves amb Trastorn de l'Espectre Autista

Balanç positiu als casals adaptats per a infants amb autisme i necessitats especials a Reus

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca que els infants han pogut gaudir de la pràctica esportiva com a mitjà per millorar les seves capacitats socials i comunicatives

Aquest mes de juliol a Reus, s'han organitzat dos casals d'estiu adaptats per a infants i joves amb necessitats educatives especials,  que, finalitzats fa pocs dies amb un balanç positiu, han comptat amb una gran participació. Un d'ells, el casal esportiu 'A l'estiu, supera't!', organitzat pel Club Natació Reus Ploms amb el suport de la regidoria de Benestar Social, ha acollit infants i joves d'entre sis i catorze anys que pateixen Trastorn d'Espectre Autista i els seus germans o altres persones properes.

La pràctica esportiva, un «mitjà per millorar les seves capacitats socials»

Des del 8 de juliol fins aquest passat divendres, 2 d'agost, les instal·lacions del club esportiu han acollit un total de 17 infants  que han pogut practicar diverses activitats esportives com atletisme, bàdminton, bàsquet, croquet, futbol, handbol, tenis, waterpolo i voleibol. A més,  han tingut l'oportunitat de jugar a jocs de taula, jocs populars i jocs d'aigua, o de fer treballs manuals i tallers de socorrisme i salvament.

Diversos casals d'estiu de Reus van a les piscines municipals de la ciutat
Diversos casals d'estiu de Reus van a les piscines municipals de la ciutat | Ajuntament de Reus

 

A banda, els infants han rebut la visita d'elements tradicionals de la festa major,  com el Lleó, la Vedella de Foc del Bou de Reus o el Gegantó Pau Miró; han fet una sessió amb gossos d'assistència i  han conegut algunes de les danses tradicionals de Reus.  Una altra activitat destacada d'aquest mes ha estat aquest dissabte 27 de juliol, dia en què  els infants van participar en la tradicional festa de l'aigua que cada estiu organitza el CN Reus Ploms.

La  regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, destaca que aquest casal ha estat una bona manera de promoure la inclusió a l'esport, ja que «els infants i joves que hi han participat han pogut gaudir de la pràctica esportiva com a mitjà per millorar les seves capacitats i habilitats socials,  comunicatives i de joc d'acord amb el seu ritme i les seves necessitats». 

El Casal d'Estiu Adaptat ha ofert 40 places setmanals

Seguint la línia de les edicions anteriors, el Casal d'Estiu Adaptat,  organitzat per l'AMPA del Col·legi públic d'Educació Especial Alba entre l'1 i el 26 de juliol, ha ofert 40 places setmanals adreçades a infants i joves d'entre tres i 21 anys escolaritzats en centres d'educació especial de Reus o infants amb necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans, que han desenvolupat activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat o musicoteràpia.

Els infants del casal 'A l'estiu, supera't!' han practicat esports com el tenis, el voleibol, el croquet o el futbol.
Els infants del casal 'A l'estiu, supera't!' han practicat esports com el tenis, el voleibol, el croquet o el futbol. | Cedida

 

A més d'aquests dos casals adaptats, 20 infants amb necessitats especials han pogut participar, acompanyats d'un monitor de suport, dels Casals d'Estiu del programa municipal «Un estiu fet a mida», coordinats per la Regidoria de Cultura i Educació.