Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Les tempestes deixen un possible tornado, quasi 70 litres i inundacions

Ha plogut a moltes comarques però les precipitacions més importants han caigut al prelitoral i interior de Barcelona
Possible tornado a La Panadella (Anoia)
Possible tornado a La Panadella (Anoia) | Mercè Piqué

 

La tongada de ruixats i tempestes d’aquest dimarts ha afectat moltes comarques i han deixat dades molt destacables. S’ha pogut veure un possible tornado o embut a La Panadella, a l'Anoia, han caigut quasi 70 litres al Vallès Oriental i hi ha hagut diverses inundacions puntuals a causa dels forts patacs d’aigua.

Partir de mig matí i migdia, les nuvolades han començat a créixer amb força a la frontera litoral/prelitoral del nord de la Costa Daurada i de Barcelona. A  partir de llavors, les serres litoral i prelitoral de les comarques barcelonines han estat un niu constant de tempestes que han afectat gran part de les comarques interiors.

Destaquen les inundacions que han patit alguns punts de Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) o a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), o les fortes tempestes que han caigut de forma reiterada a Terrassa, Sabadell o Granollers. De fet, a Sabadell la Policia Local ha hagut de tancar els accessos al riu Ripoll per la crescuda del cabal. 

També s’ha multiplicat per 5 el cabal habitual del riu Besòs a causa de les intenses pluges que han caigut al Vallès i que ha cobert el mar de color marró a la seva desembocadura. Les precipitacions també han caigut amb ganes a punts del Prepirineu, dels Ports i del nord de Girona. Aquestes són algunes de les imatges més destacables que ens han deixat les tempestes: