'Balconing is fun', la irònica campanya en contra del turisme a Barcelona

La campanya crida als turistes a fer 'balconing' perquè és divertit i millora la qualitat de vida dels veïns

matge d'un dels cartells penjats als carrers de Barcelona
Imatge d'un dels cartells penjats als carrers de Barcelona | Twitter

Una curiosa iniciativa contra el turisme s’ha pogut veure els últims dies pels carrers de Barcelona. Sobretot al barri de Vallcarca, on es troba un dels espais més visitats de la ciutat el Parc Güell, s’han vist penjats cartells on es podia llegir: «Dear Tourist: Balconing is fun». L’eslògan ironitza amb aquesta pràctica molt perillosa i molt estesa entre els turistes que cada estiu provoca més d’una mort a les costes catalanes.

El missatge que apareix al cartell destaca que el balconing una activitat divertida’. En primer lloc, diuen que prevé la gentrificació. També parla d’una millora en la qualitat de vida dels veïns i, finalment, afegeix que redueix el risc de patir un atac de cor i que la seva pràctica és d'allò més divertida.  

 

Les reaccions a les xarxes no s'han fet esperar

Com era previsible, les xarxes no van trigar gaire a reaccionar a la campanya. A Twitter s'han pogut llegir piulades de tot tipus, des de les que aplaudien el sentit de l’humor dels autors a les que reprovaven la seva iniciativa.   

Els autors dels cartells sembla que haurien aconseguit el seu objectiu: no deixar indiferent a ningú i tenir repercussió mediàtica

 

Mitjans internacionals s'han fet ressò de la campanya 

I és que mitjans de diferents països com el Regne Unit, els Països Baixos o Nova Zelanda han parlat d'aquesta iniciativa i no precisament per lloar el seu contingut. Majoritàriament els tabloides britànics com 'The Sun' o 'Daily Record' han titllat els cartells de 'malaltissos' o 'malvats'.  La idea que Barcelona és una ciutat que odia els turistes tornava a ser notícia de les capçaleres internacionals.   


Comentaris

envia el comentari