Imatge d'una balena avistada a la costa catalana

Troben una balena morta amb més de 6 quilos de plàstics a l’estómac

El cos de l’animal ha estat trobat al Parc Nacional Marí de Wakatobi, a Indonèsia, i comptava amb més de 1.000 objectes de plàstic a dins seu fruit de la brutícia humana

La mà de l’home està causant greus desastres ecològics i mediambientals, i aquest dimarts s’ha conegut una altra conseqüència que ha fet saltar totes les alarmes. Una balena ha aparegut morta amb més de 6 quilos de plàstics al seu estómac al Parc Nacional Marí de Wakatobi, al sud-oest de l’illa de Cèlebes, a Indonèsia. 

Paus Sperma Ditemukan Mati di Wakatobi dengan Berbagai Sampah di Perutnya

El mamífer era un mascle que ha estat arrossegat pel mar fins a la platja en estat de descomposició. En total s’han trobat més de 1.000 elements de plàstic a dins del seu estómac i encara no es coneix la causa directa de la mort. De fet, segurament no se li podrà fer la necròpsia perquè el seu estat de descomposició obliga a enterrar-lo ràpidament. 

Les entitats mediambientals porten anys demanant aprovar aquesta mesura
Les entitats ecològiques porten anys demanant que es es deixin de fabricar plàstics | Arxiu

Més de 1.000 objectes de plàstic a l’estómac

Els 6 quilos de plàstics trobats a l’interior de la balena són més de 1.000 elements produïts per l’home que l’animal havia anat ingerint enlloc de menjar. Entre aquests materials, s’han localitzat 115 gots, 4 ampolles, 25 bosses i dues xancletes de plàstic, així com una bossa de ‘nylon’.  Les més de 1.000 peces restants també eren de plàstic.

Aquest parc és conegut per la seva riquesa marina i ecològica i s’hi poden trobar un gran nombre d’espècies, com ara balenes o rajades. Els ecologistes han posat el crit al cel i han posat d’exemple aquest cas com una mostra més de la necessitat que la humanitat redueixi els materials contaminants que estan acabant amb els ecosistemes del nostre planeta. 

Una altra balena morta pels plàstics a Tailàndia

Es dona el cas que, el passat més de juny, una altra balena va morir a Tailàndia després d’haver-se empassat més de 80 peces de plàstic. Vva acabar morint de gana perquè no tenia espai per ingerir menjar. Aquest país és un dels grans consumidors de bosses de plàstic del món, cosa que provoca la mort de molts animals marins a la zona. De fet, només la Xina, Tailàndia, Filipines, Indonèsia i Vietnam són els responsables del 60% dels residus de plàstic que es filtren als oceans.