El balneari català dels horrors

Algunes persones asseguren haver viscut autèntics fenòmens estranys com l'aparició fantasmal d'una dona vestida de blanc
Antiga imatge del Balneari de la Puda | CatalunyaDiari.cat

 

L'antic balneari de la Puda és un dels edificis més aterridors i desconeguts que existeixen a Catalunya, es troba situat a pocs kilòmetres de la població d’Olesa de Montserrat. La història d’aquest emblemàtic edifici comença amb la seva construcció l’any 1829, pocs anys després, el 1842, els edificis van ser destruïts a conseqüència d’una pujada del riu Llobregat. El 1870, les instal·lacions van tornar a obrir pròpiament amb les funcions d’un balneari, vivint una època d’autèntica esplendor.

 

El balneari de la Puda, era visitat per les famílies més influents de la burgesia catalana. El 1958, l’edifici va tancar les seves portes, i des d'aleshores, ha estat l’escenari escollit per rodar videoclips, com el «Heart of Soul» del grup The Cult o «El Patio», de l'artista Nacho Cano. La decadència que avui dia ofereixen les instal·lacions de l'antic balneari de la Puda, han servit per crear llegendes aterridores i pertorbadores que, en més d’una ocasió han estat l’origen d’estranys fenòmens paranormals a l'interior del recinte que posen la pell de gallina.

 

Avui dia, el balneari abandonat de la Puda presenta aquest estat | CatalunyaDiari.cat

 

Un suïcidi i una presència fantasmal

El balneari de la Puda és focus d’atenció per a nombrosos curiosos de la investigació paranormal i de l'exploració urbana. Tant és així, que són varies les persones que asseguren haver viscut autèntics fenòmens estranys en alguns del molts passadissos avui dia en estat ruïnós.

 

Aquests tenen el seu origen en una llegenda que explica que un dels directors del balneari es va suïcidar amb un tret d’escopeta. Les raons d’aquest fet són desconegudes, tot i que tot apunta al fet que patia una forta depressió. Altres asseguren haver estat testimonis de la visió d’una presència fantasmal, la descriuen com una dona vestida de blanc, amb rostre que transmet una angoixa veritablement inquietant.

 

Recreació fantasmal | CatalunyaDiari.cat

 

Xavier Garcia: «En tot moment em vaig sentir observat»

'CatalunyaDiari.cat' ha parlat amb en Xavier Garcia, un noi que dedica el seu temps lliure a visitar llocs abandonats, assegurant estar acostumat a tot tipus d’escenaris. La seva visita al balneari abandonat va ser diferent, explica que: «En tot moment vaig sentir observat», afegint que «aquest edifici era molt diferent dels visitats anteriorment, no només per l'estructura», la qual descriu com «sorprenent», sinó també per la «incomoditat i angoixa persistents en tot moment».