Banc Sabadell ha llançat una advertència urgent a tots els seus clients sobre un nou i perillós mètode d'estafa conegut com a pharming. Aquesta tècnica fraudulenta permet als ciberdelinqüents emular llocs web legítims del banc. Redirigint els usuaris cap a pàgines falses on poden robar les dades d'accés i buidar els comptes.
Banc Sabadell subratlla la importància d'estar alertes davant l'amenaça del pharming que s'està tornant cada cop més sofisticat i difícil de detectar. El banc ha compartit recomanacions essencials perquè els seus clients puguin protegir-se, tant en línia com als dispositius.
Banc Sabadell: això és el pharming i per això és tan perillós
El pharming és una evolució de la tècnica de phishing o suplantació d'identitat, però molt més sofisticada. Es diferencia del phishing, que es basa en correus electrònics enganyosos perquè els usuaris facin clic a enllaços fraudulents.
El pharming no requereix que l'usuari sigui un enllaç en un missatge. En canvi, l'atac es fa manipulant el sistema de noms de domini (DNS) d'una pàgina web. Això permet que l'usuari sigui redirigit a un lloc fals, fins i tot si escriu l'adreça correcta del lloc de Banc Sabadell.
El gran perill d'aquest mètode és que és gairebé invisible per als usuaris. Els qui podrien no notar cap diferència en accedir a la pàgina web. Un cop al lloc fals, els delinqüents poden obtenir dades com credencials d'accés i claus bancàries, cosa que els permet accedir als comptes i fer moviments no autoritzats.
Banc Sabadell ensenya mesures de seguretat per protegir-se del pharming
Banc Sabadell recomana als clients prendre diverses precaucions per evitar caure en aquesta perillosa estafa. Una de les mesures principals és comprovar que l'adreça de la pàgina comença amb “https://www.bancosabadell.com”. A més, ha d'aparèixer una icona de cadenat a la barra del navegador, la qual cosa indica que el lloc té un certificat de seguretat.
És important que els usuaris mantinguin els seus dispositius protegits amb programes de seguretat actualitzats, com ara antivirus i antimalware. Com que aquests poden detectar canvis sospitosos al sistema DNS. També s'aconsella activar l'autenticació en dos passos, una mesura addicional que afegeix una capa de seguretat davant de possibles accessos no autoritzats.
Banco Sabadell s'ha compromès a comunicar qualsevol amenaça emergent a través dels seus canals oficials i xarxes socials. A més, insta els seus clients a mantenir-se atents a les actualitzacions i alertes sobre ciberseguretat per estar al corrent de les últimes recomanacions.
Banc Sabadell també recomana evitar enllaços sospitosos a correus electrònics i missatges de text. I accedir sempre directament a la pàgina web del banc des d'un navegador segur.