En un món cada cop més digital, les entitats financeres com Banc Sabadell han de fer front a desafiaments constants. Especialment, per protegir els seus clients de les creixents amenaces de frau i estafa en línia.
Recentment, Banc Sabadell ha emès una important alerta. Ha advertit els seus usuaris sobre la sofisticació i la creativitat dels ciberdelinqüents que busquen explotar vulnerabilitats per accedir a informació sensible.
Banc Sabadell alerta de l'auge del pharming
Una de les estafes més destacades que Banc Sabadell ha assenyalat és el pharming. Aquesta tècnica fraudulenta té com a objectiu redirigir els usuaris a llocs web falsos que imiten el portal de la banca en línia del banc.
A través del pharming, els delinqüents manipulen els sistemes informàtics per recopilar dades delicades. Com a contrasenyes i el PIN de la targeta bancària, sense que la víctima s'adoni de l'engany.
El pharming és particularment perillós. Però, malgrat la seeva creixent sofisticació, hi ha mesures que els clients poden adoptar per detectar i prevenir aquestes estafes abans que sigui massa tard. Segons l'Institut Nacional de Seguretat (Incibe), la millor defensa contra aquests fraus digitals és la desconfiança.
Recomanacions de Banc Sabadell per protegir les dades
Banc Sabadell subratlla que, com a entitat financera fiable, mai no sol·licitarà dades sensibles a través de missatges de text, correus electrònics o trucades. A més, mai demanarà als clients que transfereixin fons a un compte "segur". Per evitar caure en mans dels ciberdelinqüents, Banc Sabadell recomana seguir una sèrie de pràctiques segures.
Si reps un correu electrònic, missatge o trucada que et sembla dubtosa, simplement ignora-la i no responguis. No facis clic a enllaços de correus o missatges si no estàs segur de la seva autenticitat. Aquests enllaços poden infectar el dispositiu amb codi maliciós (malware).
Fes servir únicament l'App Store a iOS o la Play Store a Android per descarregar aplicacions. Evita descarregar apps des de fonts no oficials, i, sobretot, mantingues les teves contrasenyes, claus i dades financeres en privat. No comparteixis aquesta informació amb ningú.
Si reps una sol·licitud de diners de familiars o amics des de números desconeguts, verifica'n l'autenticitat per altres mitjans abans de procedir. En operacions sensibles, com ara compres en línia, fes servir un segon factor de verificació, com el teu telèfon mòbil, per augmentar la seguretat.