Banc Sabadell preveu unes plusvàlues milionàries amb la venda de Solvia

Banc Sabadell ven la promotora Solvia per 882 milions d'euros

L'entitat estima uns beneficis per plusvàlues de 23 milions

El Banc Sabadell ha venut el 100% del capital social de Solvia Desarrollos Inmobiliarios (SDIN) Residencial a una companyia controlada per fons gestionats per Oaktree Capital Management. Paral·lelament, l'entitat bancària ha venut un conjunt d'actius immobiliaris, que en la seva majoria són sòls per a promoció urbanística, i que, en suma amb el capital social de Solvia, constitueixen un total de 882 milions d'euros, tal com informa 'La Vanguardia' a partir de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

A la cartera de Solvia, hi ha hipoteques residencials, préstecs corporatius i per a petites i mitjanes empreses, immobles comercials, crèdits garantits i no garantits i carteres de béns immobles. En total, la companyia disposa de 700 treballadors.

El passat desembre, Sabadell va vendre el 80% de Solvia a Lindorff  —una societat que pertany al grup Intrum AB— per 300 milions d'euros obtenint un benefici econòmic de 138 milions. Així mateix, la darrera operació generarà unes plusvàlues d'un valor estimat de 23 milions d'euros.

També et pot interessar...

  • Caixabank, millor banc d'Espanya i Europa Occidental segons 'Global Finance'
  • Banc Sabadell ven el 80% de Solvia per 241 MEUR