El Banc Santander planteja el tancament de 140 oficines a Catalunya

Tal com han informat, l'objectiu és tancar més de 1000 oficines a tot el país

Una oficina del Banc Santander amb el caixer en primer pla i un client operant en un altre
El Banc Santander tancarà 140 sucursals a tota Catalunya | Europa Press

El Banc Santander comença el seu procés d’ajustament de plantilla i oficines. Aquest any tan difícil per a tots els sectors acabarà amb 140 sucursals menys d’aquest banc a Catalunya, fet que suposa un 34% del total.

El passat 3 de novembre, el Banc Santander va compartir amb els sindicats la intenció d’incloure a 4.000 treballadors de tota Espanya a l’ERE després de tancar fins a 1000 oficines a tot el país. Ara, aquestes dades s’han aclarit i ja han detallat quines sucursals hauran d'abaixar les persianes després d’aquest any marcat per la pandèmia del coronavirus.

Aquest tancament d’oficines significarà un gran cop per als centenars de persones que treballen directament al Santander. Entre elles, la província de Barcelona seria la més afectada perquè és també la que actualment té més representació del banc.

Les províncies més afectades pels tancaments

En concret, i segons informa el mateix Banc Santander, a la província de Barcelona s’eliminarien 86 oficines. Tot i això, i per pura estadística, seria una de les menys afectades proporcionalment. Aquestes 86 oficines que s’hauran de tancar representen –tan sols- el 29% de les que hi ha a la demarcació, marcant el percentatge de tancaments més baix de tota Catalunya.

Si tenim en compte el percentatge d’oficines que desapareixeran de les províncies, hauríem de fixar la mirada a Lleida. Actualment el Banc Santander té poques sucursals al territori, i aquest nou pla d’ajustament inclou eliminar fins a 14 oficines de la demarcació. Aquests 14 tancaments suposen el 54% de les oficines que allà es troben.

Lleida serà la més afectada i Barcelona, en comparació, seguirà tenint molta representació del Banc Santander tot i haver de tancar 86 oficines. A la província de Girona s’hauran de tancar 25 oficines, el que representa el 47% de les que hi havia fins ara. En el cas de la demarcació de Tarragona, les oficines que tancarien representarien el 42% de les actuals. La província tarragonina tancarà 15 de les sucursals que manté obertes.

Banc Santander planeja tancar 1033 sucursals a tot el país

Però Catalunya no ha estat l’únic objectiu del Banc Santander, i és que aquest procediment es repetirà a diverses parts d’Espanya. En total, i tal com va informar el mateix Banc a la seva proposta original, la idea és tancar 1033 sucursals a tot el país. Aquesta xifra representa un 34,6% del total.

Pel que fa a la resta del país, la capital també és una de les grans afectades amb 128 tancaments d’oficina. Altres ciutats afectades són Sevilla -on tancaran 40 sucursals- o València, on s’eliminaran fins a 50.


Comentaris

envia el comentari