IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els bancs no podran fer desnonaments fins a l’any d’impagament

La nova norma proposa elevar els mesos de requeriment d’impagament a les entitats financeres a un any sencer, i no a tres mesos com passava fins ara

La nova norma preveu que els bancs només puguin desnonar algú quan acumuli un any d'impagament
La nova norma preveu que els bancs només puguin desnonar algú quan acumuli un any d'impagament | CatalunyaDiari.cat

Els bancs no podran desnonar ningú fins que no porti un any sencer sense pagar. La nova norma, acordada ahir mateix al Congrés dels Diputats, proposa elevar els mesos de requeriment d’impagament a les entitats financeres a un any sencer, i no a tres mesos com passava fins ara.

La situació, doncs, haurà de ser límit perquè un banc pugui procedir amb el desnonament d’una família. Si bé és cert que l’acord del Congrés ara encara s’ha de certificar al Senat, també ho és que aquest es tramitarà per via urgent.

El desnonament, més difícil pels bancs

Quan la llei entri en vigor, la directriu serà clara. I és que si l’impagament es duu a terme durant la primera meitat del préstec hi haurà un marge de 12 mesos —o del 3% del capital concedit—. Un canvi substancial, ja que fins ara el marge requerit era només de 3 mesos.

Els membres de la PAH no han pogut aturar el desnonament
Els desnonaments seran més difícils gràcies a la nova norma  | Cedida

 

En aquesta mateixa línia, doncs, el nou acord també preveu rebaixar els interessos de demora i l’eliminació expressa de les clàusules sòl, gràcies a la qual les hipoteques a interès variable no podran tenir una clàusula contractual que fixi un límit mínim a l'interès prèviament pactat amb els bancs.

Finalment, el darrer repunt de l’acord passa per la permanència de les bones pràctiques. Segons aquesta darrera i important mesura, es vol establir el caràcter permanent del Codi de bones pràctiques vigent. Un codi que, per cert, ha beneficiat un més de 50.000 deutors bancaris des de l’any 2012.

La norma, urgent

I és que el Senat l’aprovarà sense demora. La reforma aprovada el passat dimarts, 20 de novembre, al Congrés dels Diputats es tramitarà per via d’urgència i es preveu que ràpidament pugui arribar a ser vigent i els bancs necessitaran un any d’impagament per tal de poder procedir amb un desnonament.


Comentaris

envia el comentari