Els bancs espanyols avisen: «Avui s'acaba el termini per demanar-ho»

Així, serà l'Executiu de Pedro Sánchez el que estableixi la possibilitat d'allargar aquesta alternativa

El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia
Finalitza el període per sol·licitar diners dels plans de pensions  | Europa Press
 

La crisi provocada per la pandèmia del Covid-19 no sols ha suposat una crisi sanitària, sinó també econòmica. Gran part de la població va ser víctima de la pèrdua del seu lloc de treball i molts empresaris van haver de tirar el tancament dels seus negocis davant la impossibilitat de tirar endavant.

L'estat d'alarma iniciat el passat 14 de març va provocar una aturada econòmica tant a grans com petites empreses i molts van ser els treballadors que van acabar en ERTO. Davant aquesta situació, l'economia de les famílies va començar a ressentir-se de manera significativa fins al punt que alguns van acabar acudint a organitzacions benèfiques per a poder aconseguir una mica de menjar.

No obstant això, els més previsors van poder tirar mà dels seus plans de pensions contractats per a poder pal·liar el minvament d'ingressos i així poder sortir de la dificultat econòmica al qual es van veure arrossegats. Aquesta alternativa es tractava d'una opció temporal que comptava amb 1.613 euros al mes com la quantitat màxima per a rescatar i una sèrie de requisits durant els sis mesos que tenia de durada.

El termini indicat en el Reial decret 463/2020 va començar amb l'entrada en vigor d'aquesta mesura el passat 14 de març, dia en què es va decretar l'estat d'alarma, i avui la data límit s'acaba, dilluns 14 de setembre. Això significa, evidentment, que a partir d'aquesta data ja no hi ha la possibilitat de recórrer als plans de pensions contractats.

L'única forma que aquelles persones que estan fent ús del seu pla de pensions per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica puguin mantenir aquesta mesura recau en el govern. Serà l'Executiu de Pedro Sánchez el que estableixi la possibilitat d'allargar aquesta alternativa, com així es recull en el mateix Reial decret que va donar lloc a la seva entrada en vigor.

Requisits per a la sol·licitud

Els requisits fonamentals que es necessitaven per a sol·licitar els diners del pla de pensions contractat van ser els següents: En primer lloc, els beneficiaris d'aquesta mesura que desitgessin optar als diners de les pensions, havien de trobar-se en situació de desocupació mitjançant un ERTO provocat per la crisi del coronavirus.

En segon lloc, també podien optar a aquesta mesura aquells empresaris que són propietaris d'establiments comercials, culturals, etc., i que no van tenir més remei que tancar els seus negocis com a mesura imposada per a evitar la propagació del Covid-19 i que es va començar a aplicar a l'inici de l'estat d'alarma.


Comentaris

envia el comentari