El Futbol Club Barcelona ha començat una línia de contactes amb bancs i entitats financeres espanyoles per tal de finançar-se i trobar liquiditat en un dels moments econòmics més difícils del club en els últims temps, tal com ha recollit 'El Confidencial' aquest dimecres.
Segons fonts oficials, la decisió arriba després de la pèrdua d'ingressos a causa de la crisi del coronavirus i de la declaració de l'estat d'alarma a l'Estat, que ja fa un mes que està vigent i ho estarà, probablement, un mes més com a mínim.
[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]
L'actual líder de les lligues de futbol, bàsquet i handbol va tancar totes les seves instal·lacions ara fa un mes, que són una de les seves principals fonts d'ingressos. Tampoc s'està ingressant gaires diners de 'merchandising', ni a territori espanyol ni a l'estranger, ja que la crisi afecta pràcticament tots els països del món, i la Lliga de futbol, que mou una gran quantitat de diners per drets televisius, també està parada.
Tot i la rebaixa del sou dels jugadors dels seus planters —el Barça va ser el primer gran club esportiu en aplicar retallades—, l'entitat necessita liquiditat per poder fer front a les factures i al pagament de les seves obligacions i els sous dels treballadors que encara realitzen la seva tasca.
Per aquest motiu, el club blaugrana ha començat a parlar amb representants del Banc Santander, el BBVA, Caixabank i el Banc Sabadell, els quatre bancs més grans de l'Estat, per trobar línies de crèdit que facilitin el compliment de les seves obligacions, cosa que en els últims anys s'havia fet majoritàriament amb finançament estranger.
Pressió per pagar deutes milionaris
L'entitat ha signat dues emissions de deute amb Prudential i Barings per 140 milions d'euros i dos més de 60 milions amb dues asseguradores, una nord-americana i una francesa. A més, el club va demanar 120 milions d'euros a Capital per poder pagar la clàusula de rescissió d'Antoine Griezman l'any passat.
Un altre dels grans deutes del club són els 90 milions que ha de pagar a Goldman Sachs, que van servir el 2018 per construir l'Estadi Johan Cruyff dins d'un préstec global de més de 800 milions d'euros que ha de servir per remodelar el Camp Nou.
Ara, el Barça necessita liquiditat per fer front a aquests deutes. En aquest sentit, el club ja ha demanat també l'ajornament del pagament de les seves factures. Habitualment, el club paga als seus proveïdors en un termini mitjà de 73 dies, però ara ha demanat poder fer-ho en un termini de 120 dies a causa de la crisi del coronavirus. Entre les empreses a qui hauria de pagar hi ha noms com Prosegur, Telefónica, Google i Amazon.