Barça i Madrid jugaran partits de la Lliga als Estats Units

Tebas, content amb l'acord: «Si l'NBA o l'NFL juguen partits fora dels seus països, per què no ho pot la Lliga espanyola?»

Imagen de archivo de Messi y Sergio Ramos.
Messi i Sergio Ramos, en arxiu  | Cedida

La lliga espanyola farà aquest any el salt a l'estranger. Més enllà de la Internacional Champions Cup —competició estival que enfrontava els clubs més reconeguts del panorama futbolístic europeu als Estats Units—, ara sembla que Javier Tebas està entestat en seguir aquesta idea i obligarà a Barça i Madrid a disputar almenys un partit de lliga als EUA

La Liga i la firma Relevent han arribat a un acord per 15 anys per intentar promoure el futbol als Estats Units i al Canadà. Aquesta voluntat, doncs, ha provocat que la lliga de futbol estatal es disputi als EUA per primera vegada a la seva història. 

El Barça i el Madrid, als Estats Units 

És el que més crida l'atenció de tot plegat: Barça i Madrid deixaran enrere l'escalf del Camp Nou i el Santiago Bernabéu, respectivament, per marxar a disputar un partit de lliga en un espai poc comú. I és que als Estats Units, el futbol continua molt per darrere d'altres esports més populars com el bàsquet —amb l'NBA com a màxim exponent o el beisbòl— que compta amb l'MLB—. 

Stephen Ross, màxim accionista de la marca compradora dels drets de la competició de Lliga, ha relatat: «L'objectiu d'aquesta extraordinària ‘jointventure’ és que la cultura del futbol creixi a Estats Units. Suposarà un gran pas en la seva creixent popularitat». Segons ells, en aquest sentit, aquest nou projecte genera «noves oportunitats perquè milions d'afeccionats al futbol nord-americans experimentin el futbol més apassionat, emocionant i de més alt nivell del món».

  

  

Javier Tebas, presidente de LaLiga.
Javier Tebas, president de La Liga. | EFE

 

Tebas: «És important per desenvolupar la nostra marca»

«Si la NBA o la NFL juguen partits fora del seu entorn o els seus països, per què no ho pot la Lliga espanyola. És important per desenvolupar la nostra marca. Està entre els nostres objectius a curt o mig plaç portar un partit de la Lliga espanyola any rere any als Estats Units». Aquesta, doncs, ha estat la principal al·legació de Javier Tebas per defensar el trasllat de la Lliga als Estats Units. 

Al fil de la seva defensa aferrissada sobre el trasllat de la competició, el mateix Tebas ha clòs la seva intervenció assegurant: «Hem canviat moltes coses en els últims quatre anys, algunes amb molta polèmica. Per créixer com a indústria, però, no podem decidir les coses pel què diran».

Imagen de un partido entre Real Madrid y Barça durante la International Champions Cup (ICC).
Real Madrid i Barça, a la International Champions Cup (ICC). | Cedida

 

 


Comentaris

envia el comentari