El Barça vendrà el nom del Camp Nou abans de final de temporada

El club esperà cobrar 200 milions d’euros perquè l’estadi tingui un nom comercial els pròxims «20 o 25 anys»

L'entorn del Camp Nou augmentaria la seva zona verda
L'entorn del Camp Nou augmentaria la seva zona verda | FC Barcelona

El Barça ha presentat aquest dimarts el pressupost per aquesta temporada, convertint-se en el club esportiu «amb més ingressos del món». Tot i això, aquest rècord és insuficient per fer front a les altes despeses del club i, per poder tirar endavant la construcció de l'Espai Barça i la remodelació del Camp Nou, s'haurà de vendre el nom de l'estadi.

En aquest sentit, el CEO del club blaugrana, Òscar Grau, ha explicat que «l'objectiu és tancar l'acord dels 'naming rights' abans d'acabar aquesta temporada». Inicialment hi havia dues empreses finalistes, una dels Estats Units i una asiàtica, però des del club obren les portes a noves possibilitats.

Un nom pels pròxims 20 o 25 anys

Segons ha explicat Grau, l'objectiu del club és aconseguir tancar un acord per 200 milions d'euros, encara que opinen que es podrien arribar als 250 milions. Tot i això, reconeix que «les negociacions són complicades, ja que hi ha més clubs que també busquen patrocini. I es tracta de no malvendre els 'naming rights' del Camp Nou».

En cas d'arribar a un acord, la venda del nom del Camp Nou seria pels pròxims «20 o 25 anys». Aquest contracte, però, no només seria per canviar la denominació de l'estadi, sinó que seria un 'pack' en el qual entraria tot el complex esportiu de l'Espai Barça. Això sí, un cop s'hagi arribat a un acord amb alguna empresa, la decisió haurà de ser aprovada per una Assemblea Extraordinària.

Les obres començaran l'any 2019

El club també ha anunciat que les obres de remodelació del Camp Nou començaran a partir de l'estiu de 2019. Està previst que el projecte duri quatre anys i en el pressupost d'aquesta temporada ja hi apareixen destinats 72,07 milions d'euros. Les primeres reformes serien per millorar el sistema elèctric i el túnel de seguretat i, posteriorment, les grues ja entrarien a l'estadi per reformar la primera graderia.

Recreació de com quedarà el Camp Nou després de la reforma
Recreació de com quedarà el Camp Nou després de la reforma | Ajuntament de Barcelona

 

Nou nom a l'estadi, escut sense sigles i camiseta de quadres

Aquestes explicacions sobre la cerca d'un nom per a l'estadi —que es porta dient Camp Nou des de 1957—, arriben en unes setmanes on la directiva ha pres dues polèmiques decisions sobre el futur del club. Primerament, es va avançar quina serà la nova camiseta per la temporada que ve i poc s'assembla a la del Barça. De fet, només es reconeix perquè és blaugrana, ja que les tradicionals ratlles verticals deixen pas als quadrats per primera vegada a la història.

D'altra banda, en una decisió que va sorprendre a tothom, el club ha optat per remodelar l'escut de cara a l'any vinent. Un model molt més bàsic i en el que desapareixen les tradicionals inicials FCB amb les que sempre s'ha identificat al club —hi apareixen des de 1910, a excepció dels anys de la dictadura en què van passar a ser CFB per ordre de Franco—. Una imatge totalment nova del Barça.

Recreació de la nova camiseta del Barça amb el nou escut
Recreació de la nova samarreta del Barça amb el nou escut | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari