El Barça lluirà un nou escut la temporada vinent

El club blaugrana eliminarà l'acrònim FCB per potenciar les imatges de les franges i la pilota
Imatge del nou escut del Barça | cedida

 

La directiva del Barça ha anunciat canvis en l'escut del club blaugrana per la temporada vinent. Josep Vives, portaveu de l'entitat, ha explicat que desapareixeran les lletres 'FCB', augmentant així l'espai que ocupen de les franges verticals blaugranes i la imatge de la pilota.

 

El nombre de franges blaves i granes es redueix de 7 a 5. També s'eliminen els contorns negres interiors i es dóna més visibilitat als símbols presents a l'escut: la bandera catalana, la creu de Sant Jordi com a símbol de la ciutat, els colors identificatius del club i la pilota.  

 

La mesura ha de ser aprovada per l'Assemblea de Compromissaris

Encara que la idea de la directiva blaugrana és que la modificació s'apliqui en la nova samarreta de la pròxima temporada, abans ha de ser aprovada per l'Assemblea de Compromissaris que tindrà lloc el pròxim 20 d'octubre. Seran els socis qui prendran la decisió definitiva sobre el nou escut. 

 

El disseny d'un nou escut és una de les accions que la junta del club ha inclòs dins del seu Pla Estratègic per potenciar la marca Barça en l'àmbit internacional. Com han fet altres equips, el FC Barcelona busca tenir un estil visual propi i més actual i en el seu cas, com entitat poliesportiva, més unificat en totes les seccions i àrees del club.   

 

Els motius per eliminar l'acrònim 'FCB'

Segons ha explicat el portaveu de la junta, consideren que aquesta és una evolució lògica d'un escut que s'ha anat modificant des de la fundació del club el 1899. L'eliminació de les sigles 'FCB' respon al fet que no tenen cap ús en el primer equip i la identificació institucional del club és 'F.C. Barcelona'. A més, han assegurat que així s'eviten confusions amb altres equips com el Bayern de Munic, que utilitza les mateixes sigles

 

Més notícies de la categoria Actualitat