Gianni Infantino, president de la FIFA

El Barça podria no disputar el nou Mundial de Clubs

L'equip està obligat a guanyar aquesta Champions o la següent

El Barça  no guanya una Champions des de 2015 i això pot provocar que es quedi fora del nou Mundial de Clubs que prepara la FIFA. En aquest revolucionari nou format, els clubs que participin ho faran a través de mèrits esportius.

Europa tindrà vuit places fixes per aquesta competició i per ara, només Reial Madrid i Atlètic de Madrid tindrien assegurada la seva plaça gràcies als seus triomfs a la Champions League i Europa League respectivament. En canvi, l'equip de Valverde està obligat a guanyar almenys un títol europeu en les properes dues temporades per a poder participar per propi dret a la competició.

El consell de la FIFA donarà a conèixer aquest dijous tots els detalls del nou Mundial de Clubs. De moment, se sap que la competició arrancarà el 17 de juny de 2021 fins al 4 de juliol, comptarà amb 24 clubs i es disputarà cada 4 anys. El més segur és que la seu sigui Xina, si el Consell de la FIFA que se celebra a Xangai ratifica la proposta que ha elaborat un equip precedit per Gianni Infantino. 

Existeix la possibilitat que la FIFA reparteixi dues invitacions

De moment, hi ha oberta la possibilitat que la FIFA reparteixis dos «wild cards» (invitacions) entre els clubs importants perquè puguin participar en aquest Mundial. Així i tot, encara no hi ha res segur perquè diferents clubs s'han mostrat en contra d'aquesta proposta i, ara per ara, el Barça no té la seva plaça assegurada.

També et pot interessar...