El Barça recorda Tito Vilanova el dia que hagués fet 50 anys

El club l’ha homenatjat publicant un vídeo a les xarxes socials
Tito Vilanova entrenant al Camp Nou durant la seva època com a entrenador del primer equip del Barça. | www.weloba.cat

 

Avui, 17 de setembre, Francesc 'Tito' Vilanova hauria celebrat el seu 50è aniversari, però malauradament no ho ha pogut fer. El tècnic de Bellcaire d'Empordà va morir el 25 d'abril del 2014 amb només 45 anys després de no poder superar la lluita contra el càncer que patia a la glàndula paròtide. El seu record està present en tots els barcelonistes, que no obliden el seu exitós pas pel club i la seva lluita en els moments més difícil de la seva vida.

 

Per això, amb motiu del que hagués estat el seu aniversari, el club ha volgut homenatjar-lo publicant un vídeo a través de les xarxes socials amb imatges de la seva etapa com a primer entrenador del Barça i també com ajudant de Pep Guardiola. No només el club, sinó que un jugador com Sergi Roberto també ha volgut recordar el que va ser el seu tècnic durant una temporada.

 

 

 

Una vida dedicada a la seva passió

Nascut a Bellcaire d'Empordà tal dia com avui de l'any 1968, Francesc Vilanova i Bayó —conegut amb l'apel·latiu de Tito— va ser un dels primers a entrar a La Masia l'any 1984. A les categories inferiors del Barça va establir una gran amistat amb Pep Guardiola, Jordi Roura o Aureli Altimira, figures importants en la seva futura etapa com entrenador.

 

Després de dues temporades al filial blaugrana i davant les dificultats per pujar al primer equip, l'any 1990 va marxar de Can Barça per seguir la seva carrera professional al Figueres, al Celta de Vigo —amb qui va arribar a jugar tres temporades a Primera Divisió—, al Club Deportivo Badajoz, al Reial Mallorca, a la Unió Esportiva Lleida, a l'Elx Club de Futbol, i a la Gramenet, on es va retirar l'any 2002.

 

Un cop penjades les botes va començar la seva faceta d'entrenador al Palafrugell i després al Figueres, abans de ser nomenat director esportiu del Terrassa. Però tot canvia l'any 2007, quan Pep Guardiola el truca perquè sigui el seu ajudant al Barça B. Els dos junts van formar un dels millor tàndem que es recorden en una banqueta, pujant al filial aquella primera temporada i guanyant 14 títols en quatre temporades amb el primer equip.

 

Tito Vilanova durant una roda de premsa | FC Barcelona

 

L'any 2012, Guardiola va decidir no continuar i el club va decidir que Tito Vilanova fos el seu relleu a la banqueta. Aquella temporada, el de Bellcaire va assolir el rècord de guanyar la Lliga amb 100 punts o la fita de fer un onze amb tots els jugadors sortits de la pedrera. Desgraciadament, però, mitja temporada la va haver de fer des de la distància, ja que es trobava a Nova York rebent tractament per la recaiguda del càncer a la glàndula paròtide que havia tingut l'any anterior.

 

Tot i tornar en plenes condicions, l'estiu de 2013 va tornar a patir una segona recaiguda i va haver de deixar de ser l'entrenador del Barça. El 24 d'abril de l'any següent va ser operat a l'Hospital Quirón de Barcelona d'uns problemes gàstrics. El seu estat de salut ja era molt delicat i, finalment, va morir l'endemà, deixant un gran buit en tot el barcelonisme, que no l'oblida. Tampoc el dia en què hagués fet 50 anys.