La Federació confirma l'alineació indeguda del FC Barcelona

La presència del defensa del filial, Chumi, incompliria l’article 56.3 i el 76 del Codi Disciplinari de la Federació Espanyola de Futbol

El Barça podria perdre la Copa del Rei per l'alineació escollida pel partit contra el Llevant | CatalunyaDiari.cat

El Barça podria ser eliminat de la Copa del Rei, campionat del que és vigent campió. Tot a causa de l’alienació escollida per Valverde per disputar el partit d’anada contra el Llevant de la setmana passada. L’onze titular incorporava el futbolista Chumi, Juan Brandáriz, que resulta estar sancionat amb el FC Barcelona B, fet que està penalitzat pel Codi Disciplinari de la Federació Espanyola de Futbol, FEF.

El Barça incompleix el Codi Disciplinari de la FEF

L’article 56.3 del codi disciplinari de la FEF indica que el jugador no pot participar amb els equips superiors fins que no hagi complert la sanció amb el seu: «El futbolista sancionat no podrà intervenir en cap d’aquests equips o clubs fins que transcorri, en la categoria en la qual es va cometre aquesta infracció, el nombre de jornades sancionades».

A més, complint amb l’article 76el Barça quedaria eliminat de la competició: «Al club que alineï indegudament un futbolista per no reunir els requisits reglamentaris per poder participar en un partit, se li donarà aquest per perdut, declarant-se vencedor l'oponent amb el resultat de tres gols a zero, tret que s'hagués obtingut un tanteig superior, si la competició anés per punts, en aquest cas es mantindrà. Si ho fos per eliminatòries, es resoldrà el tracte a favor de l'oponent».

El Barça defensa la legalitat de l’alineació

Una situació que és similar a la que va patir fa tres temporades el Reial Madrid quan també va fer una alineació indeguda amb Cheryshev que estava sancionat. En aquest cas, Chumi va ser amonestat el passat 6 de gener, al partit entre el Barça B i el Castelló, després de la cinquena targeta groga i va complir la sanció en el següent partit de Lliga, però segons la normativa no podria haver jugat amb el primer equip.

  • Més notícies relacionades: El Madrid-Barça de Lliga es disputarà el 2 de març a les 20.45 hores.

El Barça, per la seva part, ha argumentat la legalitat de l’alineació basant-se en la circular número 28 de la FEF publicada el passat mes de novembre on s’han modificat diversos articles del codi disciplinari entre els quals han afegit un nou apartat al número 56. Tanmateix, fonts jurídiques fan un incís per matisar que aquest canvi es refereix a la simultaneïtat de llicències i no pas a aquest cas concret.

La Federació confirma l'alineación indeguda

La Federació Espanyola de Futbol ha confirmat que el FC Barcelona va cometre alineació indeguda durant el partit d'anada de la Copa del Rei davant del Llevant. Els minuts que va disputar Chumi a l'onze d'Ernesto Valverde podrien provocar, per tant, l'expulsió del conjunt blaugrana de la competició, independentment del resultat del partit.

  

  

el Comitè de Competició qui haurà de decidir si admet a tràmit la denúncia 

Comentaris

envia el comentari