ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Barcelona queda fora del ‘top 10' de les ciutats amb més reputació del món

Segons City Reptrak 2018, la ciutat comtal s'ha vist afectada pels atemptats del 17-A i el conflicte polític català

Imatge aèria de Barcelona
Imatge aèria de Barcelona | Cedida

Barcelona perd set posicions en el rànquing City Reptrak 2018, que recull la llista de les ciutats del món amb millor reputació. La capital catalana ha passat del vuitè lloc que ocupava l’any passat al quinzè, segons ha fet públic l’organisme que encarrega aquest estudi, el Reputation Institute. 

Les 56 ciutats amb major producte interior brut, major població i reconeixent del món són les que són avaluades en aquest estudi. La consultora americana va elaborar aquest rànquing a partir de 12.044 enquestes realitzades entre març i abril a persones residents a Alemanya, Japó, Rússia, Estats Units, Itàlia, França, Gran Bretanya i el Canadà.

 

El procés i els atemptats perjudiquen Barcelona

La inestabilitat política arran de l’1 d’octubre i els atemptats gihadistes a la Rambla del 17 d’agost del 2017 han minvat el prestigi de la ciutat i la percepció de seguretat que aquesta transmetia, sempre segons treu a la llum el rànquing esmentat.

El vicepresident de comptes globals de Reputation Institute, Enrique Johnson, coincideix en el fet que la reputació de la ciutat comtal s’ha vist afectada per «els lamentables atemptats de l’estiu del 2017 i el procés, que va estar molt present internacionalment la passada tardor».  

Imatge de la tarda de l'atemptat a la Rambla
Imatge de la tarda de l'atemptat a la Rambla | CatalunyaDiari.cat

 

El portaveu de l’organisme afegia que Barcelona «ha baixat sobretot en la percepció de la qualitat institucional, de l’atracció d’inversors i de poder oferir un entorn segur als seus habitants i turistes». Segons Johnson, la reputació d’una ciutat ja no depèn tant de la «bellesa» d’aquesta sinó que ara «la seguretat està per sobre a l’hora de construir-se una bona reputació». 

Barcelona perd enters 

Per avaluar les ciutats de la llista, el Reputation Institute ha tingut en compte tres tipus de factors: la qualitat de vida, el nivell de desenvolupament i la qualitat institucional. En el primer d’ells es puntuaven l’oferta turística, l’entorn urbà, la bellesa i l’oferta de cultural de la capital de Catalunya.

Imagen de la playa de Barcelona
Imatge de la platges de Barcelona | Cedida

 

En el segon punt d’anàlisi, es mirava quina era l’estabilitat financera, l’atracció d’inversors, el potencial de creixement i es valorava positivament que les ciutats tinguessin un entorn favorable per fer negocis. Finalment, s’estudiava la seguretat, la xarxa de transports, la presència de líders respectats i les institucions polítiques i socials de l’estat.

 

Tokio encapçala la llista; Moscou la tanca

Tòquio se situa al capdamunt de la llista de països amb més reputació internacional, seguida per Sidney i Copenhaguen. La capital japonesa aconsegueix la primera posició gràcies a ser la millor quant a lideratge polític i eficàcia del govern, i la segona pel que fa a la seguretat. Copenhaguen és vista pels enquestats com la ciutat del món més segura i Roma com la ciutat més bonica.

Moscou és l'altra cara de la moneda i se situa al punt més baix del rànquing amb ciutats com el Caire, Istanbul o Ciutat de Mèxic, població aquesta darrera que és vista com la més insegura a l'àmbit mundial. Madrid, finalment, se situa al 19è lloc, quatre posicions per darrere de Barcelona.  


Comentaris

envia el comentari