Barcelona es convertirà en la capital del comerç internacional el mes de juny

La ciutat es situarà com un referent econòmic gràcies a la celebració de diversos congressos especialitzats en logística, transport de mercaderies i comerç

Barcelona serà la capital del comerç internacional durant tres dies
Barcelona serà la capital del comerç internacional durant tres dies | SIL

Barcelona serà la capital del comerç internacional durant tres dies. La Ciutat Comtal es posicionarà com un referent econòmicentre el 26 i el 28 de juny, gràcies a la celebració de congressos especialitzats en logística, transport de mercaderies i comerç. Tal com afirmen els organitzadors, es tracta d'una «fita històrica», ja que és la primera vegada que una sola ciutat concentra els congressos generals i assemblees de les principals associacions logístiques i comercials.

Segons el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, Barcelona ocupa un «espai mental en la capitalitat del Mediterrani», un mar, ha destacat, que «banya tres continents» i amb un contacte «directe i intens» amb l'Amèrica Llatina. Navarro ha reivindicat la tasca del consorci, que «crea oportunitats i aliances entre els agents econòmics, no només de Barcelona, sinó de tot el món».

L'InTrade Summit unirà Amèrica Llatina i Europa

InTrade Summit BCN convertirà Barcelona en la capital mundial del comerç i la logística entre el 26 i el 28 de juny en celebrar-se per primer cop de manera simultània el congrés de la Federació d'Associacions Nacionals d'Agents de Càrrega i operadors Logístics Internacionals de l'Amèrica Llatina (ALACAT), que aplega 18 països sud-americans i de l'Amèrica Llatina; el Congrés Internacional d'Operadors Econòmics Autoritzats (OEA) i el Medalogistics Summit.

InTrade Summit BCN tindrà en paral·lel al SIL 2019, al Congrés Mundial de les Zones Franques i a l'eDelivery. Tal com apunta Navarro, l'última setmana de juny serà clau per a la ciutat de Barcelona en matèria de comerç internacional, però l'activitat no finalitzarà quan s'acabin els congressos: «Crearem xarxes comercials que es mantindran després de les trobades», cosa que permetrà que les empreses millorin en exportacions, un dels trets més importants de l'economia catalana.

El Saló Internacional de la Logística es celebrarà a Barcelona del 26 al 28 de juny de 2019
El Saló Internacional de la Logística se celebrarà a Barcelona del 26 al 28 de juny de 2019 | SIL

 

La directora general de CZFB i del SIL, Blanca Sorigué, ha detallat que InTradeSummit acollirà més de 3.500 congressistes, 315 ponents, més de 100 sessions, més de 50 casos d'èxit i ponents de més de 30 països, a més d'una desena d'activitats de 'networking' i visites logístiques. «És una oportunitat única per generar valor i riquesa. Des del Consorci intentem buscar aliances per sumar i multiplicar», ha subratllat Sorigué.

La segona vegada d'ALACAT a Europa

Per la seva banda, el president d'ALACAT, Galo Molina, ha destacat que Barcelona és «un dels hubs logístics més importants d'entrada a Europa», un continent, que ha afegit, ja té «economies molt madures». Per això, ha convidat a explorar l'Amèrica Llatina com una «terra d'oportunitats», ja que «tot està per fer».

El congrés més important de Logística d'Amèrica Llatina se celebrarà dins del SIL 2019
El congrés més important de Logística d'Amèrica Llatina se celebrarà dins del SIL 2019 | ALACAT

Actualment, ALACAT, que celebrarà la 31a edició del seu congrés, compta amb 18 països associats, l'últim dels quals, Brasil, s'acaba d'incorporar i serà present a Barcelona; 2.000 empreses associades i genera 200.000 llocs de treball directes. Serà la segona vegada que visiti Barcelona després de la seva assistència al SIL del 2016.

La 17a edició del MedaLogístics Summit

Un altre dels congressos serà el MedaLogístics Summit, que acollirà la 17a edició del Logistics&Transports MedaForum i la 12a edició de la Cimera Mediterrània de Ports. El coordinador de MedaLogístics Summit, Anwar Zibaoui, ha explicat que aquest any es tractarà la situació geopolítica i la seva incidència en el transport en el Mediterrani, amb la presència «d'experts de primer ordre», com ponents habituals de Davos, ministres de Marroc i Líban i el secretari general de la Unió pel Mediterrani, entre d'altres; i s'analitzarà la presència de la dona en el sector logístic. 

Zibaoui també ha volgut incidir en la importància de la cooperació econòmica i la connexió entre els ports del nord i del sud per intentar que la bretxa «s'aprimi» i contribuir a generar riquesa. A més, ha demanat no passar per alt la presència de la Xina, cada vegada més presents en punts estratègics del Mediterrani, com per exemple a Grècia, Algèria o Barcelona mateix. 

OEA i la seguretat duanera

Per últim, la 3a edició del Congrés Internacional d'Operadors Econòmics Autoritzats (OEA) comptarà amb l'assistència de més de 300 professionals del col·lectiu duaner i del comerç internacional. El president de l'Associació Internacional d'Operadors Econòmics Autoritzats, Duaners i Logístics, Antonio Llobet, ha comentat que la seguretat duanera serà un dels eixos principals de la trobada, ja que ha dit, «tots volem duanes segures però també àgils». 

Així mateix, ha considerat que podran aportar a la «història viva del SIL» i que la fira és el «marc ideal per desenvolupar el programa que volem presentar». Al congrés, hi assistiran ponents tant de l'Estat com de la resta d'Europa així com el sector privat per analitzar les tendències del comerç internacional.


Comentaris

envia el comentari