Barcelona cerca el suport de la Generalitat per consolidar un casal d'estiu destinat a joves MENA

La mesura, la qual ja n'ha pogut gaudir un centenar de joves aquest agost, és un prototip que pretén consolidar-se amb recursos econòmics

MENAs
Els jove MENA són un col·lectiu en risc d'exclusió social | Cedida

En un mes marcat per la controvèrsia que originada arran la possible construcció d'un centre de joves MENA  al districte de Sant Martí de Barcelona, el regidor Jordi Rabassa ha assegurat que es va inaugurar un casal d'estiu a Ciutat Vella, destinat a menors estrangers tutelats i adults —exmembres d'aquest col·lectiu. Segons el representant polític, aquesta iniciativa s'hauria dut a terme durant el mes d'agost i pretén consolidar-se per tenir lloc cada any.

Tal com informa 'La Vanguardia', l'Ajuntament de Barcelona ha finançat el casal i espera obtenir el suport de la Generalitat perquè el projecte sobrevisqui. «Al voltant d'un centenar de joves, alguns menors d'edat i altres adults, s'han beneficiat d'aquesta iniciativa que ha contribuït a millorar les relacions de molts d'ells amb els seus centres d'assistència», ha explicat Rabassa. No obstant això, els recursos econòmics suposen un obstacle; l'equipament només permet l'allotjament d'una trentena de joves, una quantitat escassa per cobrir les necessitats que requereix la ciutat. 

El veïnat desaprova la proposta

Ara bé, l'objectiu del consistori de reprendre la mesura de cara el futur no ha estat gaire apreciat pels veïns de Ciutat Vella, que asseguren que és una zona molt conflictiva i un dels punts calents de la ciutat comtal. Així mateix, la presència dels joves MENA i la supervivència dels punts de venda de drogues conformen un caldo de cultiu, ja que si els joves no reben ajuda i es veuen desemparats, d'alguna manera, un petit tant per cent s'aboca en el món delictiu.

Un sector de la població, preocupat pel futur dels MENA

Rabassa recorda que el Govern municipal de Colau va idear el projecte entorn una demanda d'un sector del veïnat que denunciava l'expulsió d'una multitud de joves que passaven les nits dormint al ras als jardins de Sant Pau; en veure la preocupació d'aquests, van ultimar els recursos per materialitzar una iniciativa solidària i social que advoqués per la inserció d'aquest col·lectiu tan damnificat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari