Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
barcelona

Barcelona lidera el rànquing del preu del lloguer a tot el país

A més, també és una de les ciutats amb els arrendataris més grans

barcelona
La mitjana de diners que es paga al mes a la capital és de 442 euros  | Twitter

 

Les dades indiquen que una habitació d’un pis compartit a Barcelona és avui un 2.9% més car que ara fa un any. El preu marca que una habitació de lloguer costa una mitja de 442 euros mensuals a la capital catalana. En altres paraules, Barcelona és la ciutat amb els preus més alts del país, a més de ser la ciutat que més edat tenen els inquilins, arribant als 31 anys.

El preu del lloguer ha crescut un 3% durant l’últim any a Barcelona, cosa que mostra que el preu de l’habitatge a la capital sembla que no tingui sostre. Les dades les ha aportat l’Informe de Pis Compartit 2019, realitzat per Idealista. Tot i això, Madrid és la ciutat que ha experimentat una pujada més alta aquest últim any, situant-se al 3.6%.

Increment dels preus

El fet que el cost de l’habitatge hagi pujat afecta, directament, al preu de les habitacions, que han patit una pujada en conseqüència. Només a la pàgina web d’Idealista, una empresa dedicada al sector immobiliari, les ofertes d’habitacions suposen el 26.9% de les ofertes que es publiquen al portal digital.

Ara mateix el preu mitjà d’una habitació arreu del país és de 340 euros al mes. Aquest preu suposa una pujada del 2.9% en referència a l’any anterior, el 2018. Això no ha suposat que els preus s’hagin estabilitzat a les grans ciutats, de fet el preu mitjà del lloguer de l’habitació a Barcelona és de 442 euros, a Palma de Mallorca és de 417 euros i a Madrid se situa als 415 euros al mes.

Barcelona lidera el rànquing del preu del lloguer a tot el país | Catalunya Diari

La mitjana d'edat

Però els preus no és l’única dada que aporta preocupació, ja que també consideren com a preocupant la mitjana d'edat dels arrendataris, els quals veient la pujada de preus augmenten la seva permanència en habitacions de pisos compartits.

Tradicionalment, aquest tipus d’habitatges eren explotats per estudiants o joves que s’acabaven d’incorporar al mercat laboral, ara l’edat mitjana se situa als 30 anys. Tant és així que en ciutats amb una gran demanda d’habitatge aquesta dada augmenta fins als 34 anys.

El perfil de l’inquilí també s’ha convertit en un perfil molt més acurat i precís. Normalment no permeten que siguin fumadors ni que fumin dins el pis, a més tampoc acostumen a acceptar mascotes. Si tenim en compte la dada de la convivència, el 71% dels pisos són mixtes, és a dir, que nois i noies viuen junts. El 24.9% són pisos conformats per dones i un 4.1% per homes.

També pots llegir...