ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Barcelona és la ciutat amb més delictes de l'Estat

El primer semestre d'aquest any ha vist un 20,5% d'increment de la delinqüència
Els agents de la Guàrdia Urbana en plena operació al centre de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Barcelona és, no només la ciutat de l'Estat espanyol amb més delictes, sinó la ciutat en què incrementen més i a més velocitat. Entre l'1 de gener i el 30 de juny d'aquest any, la capital catalana va registrar més de 92.000 infraccions penals denunciades, un 20,5% més que en el mateix període de l'any passat; amb una mitjana doncs de més de 21 delictes per hora, i tot plegat sense comptar totes les infraccions i delictes que no es denuncien.

 

Els percentatges en comparació a la resta de grans ciutats parlen per si sols; en el primer semestre d'aquest any Madrid registra tan sols un increment d'1% d'infraccions penals, València un 0,2% i Sevilla per la seva banda, ha vist com es reduïa en un 8,1%. Només Bilbao i Palma comparteixen la tendència a l'alça, però els percentatges, amb un increment del 5,5% i el 4,3% respectivament, no s'atansen ni de bon tros als de la capital catalana.

 

 

Es disparen els robatoris

Aquest alarmant fet diferencial entre Barcelona i la resta de ciutats, s'explica en gran part per l'increment desorbitat dels robatoris, que representen el 56,6% de les infraccions penals registrades a la ciutat.

 

En aquest context, destaca considerablement la comparació amb la capital de l'Estat, que amb gairebé el doble d'habitants que Barcelona, registra una quantitat de robatoris molt semblants; de tal manera que en el període de gener a juny d'aquest any Madrid ha registrat 56.000 robatoris, pels 52.000 de Barcelona. Si parlem de robatoris amb força a domicilis, Barcelona ja superava a Madrid el 2017, i el primer semestre d'enguany ha patit un augment del 31,1%.

 

 

Augment alarmant de les agressions sexuals

Un altre dels aspectes que han de preocupar a la societat catalana és l'increment de delictes de caràcter sexual. Al conjunt de Catalunya, en el primer semestre d'aquest any, s'han registrat 1.270 delictes sexuals, un augment del 16% respecte al mateix període de l'any passat. I d'aquests, resulta especialment preocupant l'increment del 35,7% d'agressions sexuals amb penetració, que suposen més d'una denúncia cada dia.

 

Tornant a Barcelona, de gener a juny hi ha hagut un increment del 13% de delictes sexuals, entre els quals destaquen 68 agressions sexuals amb penetració, 19 més que el primer semestre de l'any passat.

 

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat