Barcelona és la ciutat amb més delictes de l'Estat

El primer semestre d'aquest any ha vist un 20,5% d'increment de la delinqüència
Els agents de la Guàrdia Urbana quan han arribat a la zona de la baralla.
Els agents de la Guàrdia Urbana en plena operació al centre de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Barcelona és, no només la ciutat de l'Estat espanyol amb més delictes, sinó la ciutat en què incrementen més i a més velocitat. Entre l'1 de gener i el 30 de juny d'aquest any, la capital catalana va registrar més de 92.000 infraccions penals denunciades, un 20,5% més que en el mateix període de l'any passat; amb una mitjana doncs de més de 21 delictes per hora, i tot plegat sense comptar totes les infraccions i delictes que no es denuncien.

 

Els percentatges en comparació a la resta de grans ciutats parlen per si sols; en el primer semestre d'aquest any Madrid registra tan sols un increment d'1% d'infraccions penals, València un 0,2% i Sevilla per la seva banda, ha vist com es reduïa en un 8,1%. Només Bilbao i Palma comparteixen la tendència a l'alça, però els percentatges, amb un increment del 5,5% i el 4,3% respectivament, no s'atansen ni de bon tros als de la capital catalana.

 

 

Es disparen els robatoris

Aquest alarmant fet diferencial entre Barcelona i la resta de ciutats, s'explica en gran part per l'increment desorbitat dels robatoris, que representen el 56,6% de les infraccions penals registrades a la ciutat.

 

En aquest context, destaca considerablement la comparació amb la capital de l'Estat, que amb gairebé el doble d'habitants que Barcelona, registra una quantitat de robatoris molt semblants; de tal manera que en el període de gener a juny d'aquest any Madrid ha registrat 56.000 robatoris,pels 52.000 de Barcelona. Si parlem de robatoris amb força a domicilis, Barcelona ja superava a Madrid el 2017, i el primer semestre d'enguany ha patit un augment del31,1%.

 

 

Augment alarmant de les agressions sexuals

Un altre dels aspectes que han de preocupar a la societat catalana és l'increment de delictes de caràcter sexual. Al conjunt de Catalunya, en el primer semestre d'aquest any, s'han registrat 1.270 delictes sexuals, un augment del 16% respecte al mateix període de l'any passat. I d'aquests, resulta especialment preocupantl'increment del 35,7% d'agressions sexuals amb penetració, que suposen més d'una denúncia cada dia.

 

Tornant a Barcelona, de gener a juny hi ha hagut un increment del 13% de delictes sexuals, entre els quals destaquen 68 agressions sexuals amb penetració, 19 més que el primer semestre de l'any passat.

 

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari