Barcelona limita a 399 el nombre de llicències atorgades a Uber i Cabify

Actualment gaudeixen d'unes 1.035 llicències només a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Creix el malestar entre els taxistes de Barcelona
Imatge d'un gran nombre de taxis a Barcelona.   | Cedida

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat un reglament que obliga als vehicles amb llicència de lloguer amb conductor (VTC) —les autoritzacions que utilitzen plataformes com Cabify o Uber— a obtenir un permís especial per poder operar entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana.

Així doncs, i amb aquesta nova mesura, es passarà de les 1.035 llicències a les 399, beneficiant directament als 10.500 taxistes que durant els últims mesos han denunciat la reducció dels seus ingressos, com a conseqüència de la competència «deslleial» que realitzen aquests tipus de serveis.

Un vehicle VTC per cada 30 llicències de taxi

No obstant això, l'AMB si que podrà atorgar autoritzacions temporals per donar resposta a esdeveniments importants amb gran demanda de mobilitat, com ara el Mobile World Congress.

En aquest sentit, cal recordar que l’alcaldessa de Barcelona i president de l’AMB, Ada Colau, ja va presentar aquesta mesura el passat mes de desembre. Finalment, ahir dimarts, 26 de juny, es va aprovar aquest reglament que estableix que, en cap cas, el nombre d'autoritzacions vigents pugui superar la ràtio d'un VTC per cada 30 de taxis.

D’altra banda, els vehicles VTC no autoritzats podran continuar treballant per només en recorreguts que conectin un punt de l’AMB amb un altre de fora. D’aquesta manera, i segons publica ‘El País’, també s’exclou que bona part de les plataformes com Cabify i Uber del trajecte entre l’AMB i l’Aeroport de Barcelona – El Prat.

Multes de fins a 4.000 euros pels qui no compleixin la norma

En el cas que un vehicle no autoritzat realitzi serveis dins l’AMB, es considerarà com una infracció «molt greu», la qual podria comportar fins a multes de 4.000 euros.

Per contra, els vehicles VTC autoritzats hauran de portar un adhesiu situat a l'angle superior dret de la part davantera del cotxe i podran ser verificades a temps real pel sistema de control de la Guàrdia Urbana i del Servei d'Inspecció de l'AMB.

Colau assegura que la normativa defensa el sector del taxi així com el dret a la mobilitat i a un aire net. En el text s’estableix que cada llicència serà per a un únic titulari un vehicle concret per evitar que un únic operador exploti tota una flota de vehicles.   


Comentaris

envia el comentari