IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona se situa com una de les millors 'smart cities' del món

Les noves tecnologies han fet estalviar més 42,5 milions d’euros en aigua i guanyar 26,5 en aparcaments intel·ligents

Barcelona ha estat escollida com una de les millors 'smart cities' del món
Barcelona ha estat escollida com una de les millors 'smart cities' del món | Cedida

Barcelona sempre ha estat una ciutat que ha mirat al futur i s'ha adaptat als nous temps. Així doncs, en els últims anys ha començat a utilitzar les noves tecnologies per millorar aspectes claus com el transport, la gestió de residus o el consum d'aigua i energia. Un fet que ha provocat que, junt amb Singapur i Londres, hagi estat escollida com una de les millors 'smart cities' en el darrer informe de Phillips Lighting.

I és que, segons aquest estudi, la capital catalana ha generat 47.000 llocs de feina gràcies a la implementació de la Internet de les Coses. A més, s'han estalviat uns 42,5 milions d'euros en aigua i s'han guanyat 36,5 milions d'euros en només un any per la implementació dels aparcaments intel·ligents. D'altra banda, també ha desenvolupat una infraestructura de transports molt eficient.

Barcelona, una de les millors 'smart cities' del món

Tots aquests factors han fet que Barcelona s'hagi situat entre les quatre millors 'ciutats intel·ligents', a l'altura de ciutats com Singapur, Londres o Nova York. Unes urbs que, amb la implantació la Internet de les Coses i el Big Data, han millorat el transport i la mobilitat, l'enllumenat públic i han aconseguit gestionar el tràfic.

D'aquesta manera, s'han convertit en ciutats sostenibles, que fomenten la cooperació ciutadana i que consumeixen els seus recursos de forma eficient, el gran objectiu de les urbs del futur. I és que, tot i que les ciutats només ocupen el 2% de la superfície de la terra, consumeixen el 75% del total de l'energia.

En aquest sentit, des del 2005 les ciutats de més de deu milions d'habitants han passat de 25 a 40 i es preveu que segueixi creixent cada vegada més. Per la seva banda, l'ONU estima que un 68% de la població mundial viurà a les ciutats l'any 2050. És per aquest motiu que cal potenciar la conversió de les 'smart cities' per tal de reduir la despesa d'energia i, a la vegada, millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Barcelona acollirà un congrés sobre 'smart cities'

En aquest sentit, Fira de Barcelona acollirà entre els pròxims 13 i 15 de novembre la vuitena edició del Smart City Expo World Congress que acollirà 844 expositors, 400 experts i més de 100 alcaldes.


Comentaris

envia el comentari