IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona permetrà que els joves de 15 a 18 anys passegin sols

L’Ajuntament també fa una crida a la «responsabilitat» dels pares i mares de menors de 14 anys

Imatge del centre de Barcelona buit pel confinament del coronavirus
L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a la «responsabilitat» dels pares i mares de menors de 14 anys | EFE

L’Ajuntament de Barcelona permetrà que els joves d’entre 15 i 18 anys puguin sortir de casa de forma autònoma amb les mateixes condicions de distàncies i durada dels desplaçaments que els menors de 14 anys. Ho ha explicat el cinquè tinent d’alcaldia, Albert Batlle, que ha assenyalat que es farà «una adaptació a la realitat de Barcelona amb aquest matís», recordant que fins ara ja podien sortir a fer tasques com ara anar al supermercat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Per una altra banda, el consistori barceloní també fa una crida a la «responsabilitat» dels pares i les mares davant la possibilitat de sortir de casa puntualment amb els menors de 14 anys a partir d’aquest diumenge. A l’espera de si hi ha algun matís per part del govern espanyolen les pròximes hores, Batlle ha recordat que els passejos hauran de ser com a molt d’una hora i al voltant del domicili, a un quilòmetre com a molt.

A banda, ha recordat que parcs i platges segueixen tancats. «No ens estem desconfinant com a ciutat, estem donant un respir als infants per la seva salut emocional i física», ha matisat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha destacat «l’esforç» que han fet els petits durant setmanes.

Per tot plegat, Batlle ha destacat la nova mesura com una «bona notícia» i ha assegurat que si pot aplicar-se és en part gràcies al «sentit comú» i el civisme de la ciutadania, que han estat «la norma» durant l’estat d’alarma. «Gaudim, de forma ordenada, i evitant concentracions», ha apuntat.

Prop de 30.000 denúncies des de l’inici de l’estat d’alarma

Segons ha explicat Batlle, Barcelona acumula des de l’inici de l’estat d’alarma 29.964 denúncies i 52.398 avisos a ciutadans per saltar-se el confinament. En les darreres 24 hores hi ha hagut 3 actes d’inspecció a establiments i 55 denúncies a persones.

Preguntat per la queixa de les xarxes de suport, que assenyala que la Guàrdia Urbana ha multat a voluntaris, Batlle ha dit que en tot cas fan «compliment de la normativa» i no «assetgen» ningú, com diuen els grups de solidaritat veïnal.

«Pot haver-hi hagut alguna actuació no correcte però també reiterar que ser voluntari pot ser condició però ha d'estar acreditat». En tot cas, ha remarcat que hi ha hagut «poc incidents» i que els que han detectat s'han investigat.


Comentaris

envia el comentari