Barcelona repartirà aigua pel carrer per l'onada de calor

Es tracta d'un dels operatius del Pla d'actuació per onada de calor en fase d'alerta, que ja s'ha activat a la ciutat
Forma part del pla d'ocupació per onada de calor en fase d'alerta
Forma part del pla d'ocupació per onada de calor en fase d'alerta | Ajuntament de Barcelona

 

Les temperatures pugen, i el risc de patir una deshidratació, insolació o cop de calor també. l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un operatiu preventiu per a les persones vulnerables: un dispositiu de professionals coordinats pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) sortirà al carrer durant les franges horàries de més calor per repartir aigua a les persones sense llar i informar-les de la possibilitat d'utilitzar els espais climatitzats durant les hores de més calor.

 

Es tracta del Pla d'actuació per onada de calor en fase d'alerta, que inclou dos operatius d'informació i atenció a la via pública i als col·lectius vulnerables. Els serveis municipals es mantindran actius mentre la temperatura no remeti i no torni a estar per sota del llindar d'alerta. Des del dispositiu alerten també els serveis d'emergències mèdiques, en cas de detectar alguna persona en risc pels efectes de la calor.

 

Alhora, els serveis de teleassistència, atenció domiciliària i centres de serveis socials informaran les persones vulnerables i en faran seguiment. En els casos en què es consideri convenient, s’activaran mesures per evitar que les persones amb més risc surtin al carrer durant les hores del dia de més calor. A més, s’activaran mesures per allargar les activitats als centres climatitzats, com casals de gent gran, centres de dia i centres per a persones amb discapacitat.

 

Dos morts i dos hospitalitzats per l'onada de calor

La mesura s'ha posat en marxa un dia després que es registressin dues morts per l'onada de calor al país: un home de 93 anys a Valladolid i un jove de 17 a Còrdova. A més, també hi ha dues persones hospitalitzades. Per una banda, un dels bombers que treballava a extingir l'incendi de la Ribera d'Ebre i per l'altra, un home de Múrcia.

 

Des de l'Ajuntament, han demanat als ciutadans que controlin la temperatura  a casa, que evitin el contacte amb el sol directe al carrer i que es cuidi, especialment aquests dies, la dieta, beure aigua i sucs de fruita, no beure alcohol i evitar menjars molt calòrics i calents. A més, avisen de la importància de visitar un cop al dia la gent gran que viu sola, per tal de comprovar que estan bé i de fer-los seguir els consells pertinents.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari