Barcelona restringeix l'accés de visitants al Mercat de Sant Antoni

La Boqueria, que ja havia aplicat la mesura, incorpora ara vigilants per fer fora qui molesti fent fotografies, soroll o menjant on no toca

El mercat de la Boqueria endureix les limitacions al recinte i incorpora més vigilància | Ajuntament de Barcelona

Més control de visitants als mercats més emblemàtics de Barcelona. L'Ajuntament continua la restricció en l'accés de grups que visiten els que podem considerar els mercats més turístics de la ciutat, per garantir-hi el correcte desenvolupament de l'activitat comercial.

A partir d'aquest divendres i fins al 30 d'octubre, els divendres i dissabtes es prohibirà l'accés al Mercat de Sant Antoni a grups de més de quinze  persones que vagin amb una o més persones que actuïn de guia. També s'obligarà a abandonar el recinte a les persones que causin molèsties en la convivència a l'espai, tal com es fa ja al Mercat de Santa Caterina. Aquesta mesura s'aplicarà a partir d'ara també al Mercat de la Boqueria, on ja està instaurada la prohibició d'accés a grups de més de quinze persones.

El decret d'alcaldia que regula l'entrada al mercat especifica que seran els serveis de vigilància els encarregats de detectar la presència de grups, informar de les prohibicions i fer fora les persones que no respectin les normes establertes. 

 

  

Agents de seguretat amb placa per fer fora qui molesti

Les mesures restrictives pretenen evitar aglomeracions i propiciar un bon ambient per a l'activitat comercial   | Cedida

 

Així, els agents de seguretat, que estaran identificats amb una placa, podran fer fora aquells grups de més de quinze persones que causin aglomeracions i que no permetin el correcte desenvolupament de les tasques comercials al mercat. 

  

Els vigilants també podran fer fora, de forma individual o en grup, les persones que toquin o manipulin aliments o productes exposats per fer fotografies, estiguin menjant o bevent en llocs no autoritzats o produeixin soroll que impedeixi el bon funcionament del mercat. 

 

  

Mesures amb efecte dissuasiu

La Boqueria ja té instaurada la prohibició de grups de més de quinze persones   | Cedida

 

El regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha explicat que aquestes mesures, que ja s'apliquen al Mercat de Santa Caterina, han mostrat tenir un efecte dissuasiu, cosa que ha permès mantenir la convivència a l'espai. 

  

Després de l'obertura del Mercat de Sant Antoni, Colom ha dit que els paradistes han notat una major afluència de turistes i que és per aquest motiu que hi ha aplicat les restriccions en l'accés, que també les demanaven els comerciants del Mercat de la Boqueria.


Comentaris

envia el comentari