Una platja plena de gent a Barcelona amb un grup jugant en primer pla

Barcelona tanca l'accés a sis platges davant l'allau de banyistes aquest diumenge

La gran concentració de persones fa que resulti impossible mantenir les distàncies de seguretat

Sis platges de Barcelona han hagut de tancar els seus accessos per evitar que augmenti la concentració de persones. Segons l'Ajuntament de Barcelona, les platges de Sant Martí, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Llevant i Sant Miquel han restringit l'entrada per les aglomeracions de gent i per garantir que es pot seguir mantenint la distància de seguretat establerta per evitar contagis.

Els semàfors d'aforament instal·lats indiquen una ocupació molt alta

Al llarg del dia la Guàrdia Urbana ha fet controls d'accés a l'espai perquè no se superés l'aforament i ha anat deixant entrar banyistes a mesura que n'han anat sortint. Tot i això, finalment s'han hagut de tancar accessos perquè no s'hi pugui concentrar més persones. D'altra banda, segons l'Ajuntament totes les platges de Barcelona presenten una  ocupació molt alta, a excepció de la de Somorrostro.

Des del dilluns 8 de juny l'Ajuntament regula l'aforament a platges amb controls als punts d'accés. A més, s'ha establert un sistema de 'semàfors' per cada platja que es pot consultar al web de l'Ajuntament i que indica si el nivell d'aforament és baix, mig, alt o molt alt.

Els turistes estrangers, els grans absents a Barcelona el primer dia sense estat d'alarma

També cal dir que aquest diumenge, primer dia sense l'estat d'alarma, el centre de Barcelona encara estava pràcticament buit de turistes estrangers, tot i la reobertura aquest diumenge de les fronteres als països de l'espai Schengen. Els pocs visitants que recorren els indrets més emblemàtics de la capital catalana –com la catedral o la plaça Reial- són bàsicament gent autòctona (de Barcelona mateix o de comarques) o provinents d'altres llocs d'Espanya.

La casa Batlló i la Pedrera, al passeig de Gràcia, es mantenen tancades al públic i a les portes de les dues icòniques obres de Gaudí no hi ha ni rastre de turistes. La casa Batlló té previst reobrir el pròxim 1 de juliol, mentre que la Pedrera esperarà una mica més i tornarà el 15 de juliol «amb mascaretes, control de temperatura i aforament reduït».