La platja de la Barceloneta de Barcelona amb persones passejant i fent esport en un dia assolellat

Barcelona tanca una zona de la ciutat per Sant Joan

La ciutat comtal prioritza el descans dels veïns de la Barceloneta per Sant Joan | La zona no es podrà creuar durant la Revetlla

La Guàrdia Urbana impedirà arribar o sortir de la platja travessant el barri de la Barceloneta durant la revetlla de Sant Joan. L'intendent major de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez, ha assegurat aquest dilluns que una de les prioritats de la revetlla de Sant Joan és el descans dels veïns del barri de la Barceloneta. I per tant, explica, es sancionaran les conductes que vagin en contra a causa de les festes a la platja.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que no es permetrà el descontrol durant la nit de Sant Joan. «Estaran les platges obertes, però hi haurà un control amb forta presència de Guàrdia Urbana per a evitar el consum d'alcohol, equips de música o tendes de campanya i perquè es pugui gaudir de la platja, però que es faci amb respecte», ha dit.

Ha demanat màxima empatia amb els veïns del barri de la Barceloneta i respectar els seus descansos. També ha explicat que la Guàrdia Urbana reforçarà la presència en els accessos «perquè s'entri a la platja pels extrems i no per als accessos que donen més en el barri».

Un dispositiu abast


El tinent d'alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha explicat que es realitzarà un dispositiu conjunt amb els serveis de neteja, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària, i ha apel·lat a realitzar "una festa de Sant Joan festiva i familiar", segura i cívica.

Ha detallat que hi haurà 125 casetes per a comprar petards a la ciutat, que el Metre estarà obert tota la nit, que hi haurà un control per a limitar l'ús de vehicles privats en les zones del front marítim i que l'alcohol i les tendes de campanya no estaran permeses.

També ha expressat que per a intentar regular l'activitat d'oci, els quiosquets de la platja podran obrir fins a les 3.30 hores.

Intensificació de les tasques de neteja


Per part seva, el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que 1.287 treballadors netejaran la ciutat amb 637 vehicles. També es facilitaran 2.685 papereres, 2.130 espais per a tirar envasos i 106 contenidors addicionals.

També col·locaran 275 lavabos per a poder oferir servei a les persones. Des de primera hora del dia 24 es desplegaran més de 300 operaris de neteja «amb l'objectiu de tenir les platges a punt per a l'ús dels banyistes», ha assegurat Badia.