URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Barcelona, al Top 30 mundial de les ciutats tecnològiques

La capital catalana se situa a la posició 21 del rànquing i treu bons resultats en benestar i mobilitat

Barcelona se situa a la posició 21 del ràquing
Barcelona destaca en benestar i mobilitat   | CatalunyaDiari.cat
 

Barcelona guanya cada cop més reconeixement mundial. La capital entra per primera vegada al top 30 de les principals ciutats tecnològiques del món. El rànquing l'elabora la consultora immobiliària internacional Savills, a través d'un estudi que identifica els trenta grans centres d'innovació global: Tech Cities 2019.

La capital catalana s'ha fet amb la posició 21 d'un rànquing encapçalat per Nova York, San Francisco, Londres, Amsterdam i Boston. L'informe analitza paràmetres que atreuen inversions TIC a les ciutats com ara les infraestructures, l'entorn empresarial, l'estil de vida, el cotreball, la despesa d'allotjament o la mobilitat.

Benestar i qualitat de vida

Segons l'estudi de Savills, Barcelona és una de les ciutats més ben posicionades en l'apartat de benestar i dinamisme, ja que ocupa la tercera posició, després de només Londres i Berlín. El que ha fet que la ciutat destaqui en aquesta categoria és la percepció de la capital catalana com una ciutat dinàmica i abanderada del benestar i qualitat de vida, medi ambient i oferta cultural.

«Barcelona ha sabut reinventar-se en els últims anys i posicionar-se com un centre de referència pel sector tecnològic del sud d'Europa», ha assegurat la presidenta i consellera delegada de Savills, Anna Gener. La consultora assegura que aquesta atracció per part dels grups estrangers a la ciutat s'està traduint en noves inversions que també dinamitzen el teixit empresarial local.

L'estudi valora la infraestructura de transport de Barcelona
L'estudi valora la infraestructura de transport de Barcelona | Cedida

Un bon funcionament del transport

A més, l'estudi valora la infraestructura de transport de Barcelona, posant l'accent en la introducció de la tecnologia en el Bicing, el sistema de bicis compartides. Una estructura que, a més, permet «el desplaçament àgil» per l'àrea metropolitana permetent als seus residents viatges més curts, un accés més fàcil als serveis i un millor equilibri entre la vida laboral i personal.

El lloguer a Barcelona és més econòmic

Un altre avantatge que té la ciutat de Barcelona, segons la consultora, són els costos econòmics associats al sector immobiliari. Per això, l'estudi concedeix a la capital catalana la setena posició en l'apartat relatiu als costos immobiliaris en tenir en compte que el preu d'un lloguer és de 250 dòlars a la setmana, per sota dels 350 dòlars de mitjana que registren les altres ciutats de la classificació i lluny dels 720 dòlars als quals arriba Sant Francisco.


Comentaris

envia el comentari