TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Barcelona aprova la connexió del tramvia per la Diagonal

La decisió incorpora l'establiment d'un nou conveni que adapti les tarifes tècniques, i també un calendari vinculant per a la implementació del model de gestió pública
El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la connexió del tramvia per la Diagonal | CatalunyaDiari.cat

 

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la connexió dels tramvies del Besòs i del Baix Llobregat per la Diagonal. Amb els vots a favor de BComú, ERC, PSC, CUP i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé, el pronunciament polític que el govern d'Ada Colau ha portat al plenari sobre la iniciativa ha aconseguit l'aval de la majoria necessària, després que ERC anunciés aquest dijous que votaria a favor de la proposta.

 

L'expedient aprovat inclou que es comuniqui a l'ATM l'establiment d'un nou conveni que adapti les tarifes tècniques perquè «la inversió pública no reverteixi en beneficis privats», estableixi un «calendari vinculant per a la implementació del model de gestió pública de la xarxa» i que l'Ajuntament presenti un projecti de renovació urbana i de dinamització comercial de la Diagonal».

 

 

Crítiques a l'alcaldessa

El passat març, ERC havia tombat el projecte de la unió de les vies del TramBaix i del TramBesós perquè assegurava que no oferia prou garanties que els beneficis econòmics de l'augment de viatgers no anirien a parar a les arques públiques, sinó que només beneficiarien la iniciativa privada. De fet, el portaveu municipal d'ERC ha demanat «més fets i més rigor» al govern de Colau i que l'ATM «faci la seva feina»

 

El govern municipal celebra l'acord i espera començar les obres el més aviat possible | CatalunyaDiari.cat

 

El PSC, suport amb el qual també ha comptat Colau, ha criticat que l'alcaldessa «hagi trigat quatre anys a aconseguir suport polític a un projecte que considera que té l'aval ciutadà i dels tècnics». Els socialistes el valoren com una «clau per la mobilitat i per l'àrea metropolitana de Barcelona». I CUP, per la seva banda, ha votat a favor, amb la condició que el tramvia «serà cent per cent públic o no serà».

 

 

Tot i les crítiques i l'exigència de gestió pública del Tram de la CUP, la tinent d'alcalde de Mobilitat, Janet Sanz, celebra l'acord i insisteix que la prioritat és començar les obres el més aviat possible, apuntant també que «depèn de la voluntat de tots». 

 

PDeCAT, PP i Cs, en contra

El vot negatiu del PDeCAT a la connexió de la Diagonal, que ha retret a ERC el canvi de parer, ha estat per la manca de concreció del projecte per part de l'equip de govern municipal, segons declarava la portaveu: «Avui, el que porten al plenari és un «brindis al sol». 

 

En la mateixa línia, el PP considera que el que s'ha votat «és fum». Els populars consideren prioritari finalitzar la línia 9 de metro, millorar les rodalies i tancar la xarxa ortogonal. I Cs també hs'hi ha oposat perquè «abans cal atendre altres qüestions» que millorin el transport públic i escoltar l'opinió dels veïns de la Diagonal.

 

 

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris