Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones passejant i fent esport al passeig marítim de Barcelona

Barcelona es 'desmarxa' de nit i trenca totes les recomanacions de Salut

Tot i les recomanacions, els bars i terrasses es veuen a arrebossar durant les nits

Diverses persones passejant i fent esport al passeig marítim de Barcelona
Tot i les recomanacions, els bars i terrasses es veuen a arrebossar durant les nits | EFE

La situació a Barcelona sembla que cada vegada es complicamés amb els brots. Mentre els experts i les autoritats sanitàries alerten que cada vegada estan més a prop de la transmissió comunitària, el Govern català encara no està prenent mesures en el sector que està sent més perjudicial: El de l'oci nocturn. 

Encara que fa uns dies el Departament de Salut recomanés als barcelonins que es quedessin a casa per evitar l'augment de casos, les terrasses de bars estan plenes, i a les platges encara es poden veure molts joves bevent durant les nits. Està clar, que no fan cap favor a la seguretat ciutadana.

Segons publica l''ABC' al seu portal online, és quan cau la nit que els carrers de Barcelona tenen el mateix aspecte que abans de la pandèmia. Gent sense mascareta, terrasses plenes de gent sense respectar les distàncies i superant el nombre màxim permès per reunions — 10 persones —...

Tot i la incansable tasca de la Guàrdia Urbana de Barcelona per recordar a la ciutadania la importància de complir les normes per tal de no acabar com al mes de març, sembla que moltes persones no ho acaben d'entendre.

Sanitat alerta que els brots relacionats amb l’oci nocturn són els que tenen més magnitud

La responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha alertat que els brots relacionats amb l’oci nocturn estan augmentant i tenen una «magnitud important»: «De nou, vull apel·lar a la responsabilitat dels ciutadans. Si no fem un esforç, no controlarem la transmissió» ha insistit.

Durant la compareixença d’aquest passat dijous, ha reiterat que els continuen preocupant els brots de Catalunya–especialment, els de l’entorn de Barcelona- i de l’Aragó –sobretot, de Saragossa-. En aquest sentit, ha dit que estan en contacte permanent amb aquestes dues comunitats i que creuen que les mesures implantades «poden ser eficaces» però ha dit que moltes també requereixen de la «implicació» dels ciutadans.

Sierra ha evitat parlar de «segona onada» però ha admès que la corba té una tendència «ascendent» i que ja s’ha arribat als 35 casos per cada 100.000 habitants. També ha dit que, tot i que la meitat dels casos diagnosticats són asimptomàtics i la mitjana d’edat se situa en els 45 anys, estan detectant un increment d’infectats més avançades. «Això ens preocupa», ha dit.

El nombre de casos sospitosos també ha augmentat en aquesta última setmana i amb ella la xifra de positius detectats a l’atenció primària, que ja se situa en el  7%. En aquest sentit, Sierra ha dit que a hores d’ara l’atenció primària és la que té «més pressió» perquè hi ha menys ingressos de casos greus i d’UCI als hospitals.

Des que va finalitzar el procés de desescalada, s’han detectat 369 brots a tot l’estat espanyol amb més de 5.000 casos associats. A hores d’ara, n’hi ha 281 d’actius amb més de 3.200 casos associats. D’aquests, l’àmbit majoritari on es produeixen és el social (el 32% amb 900 casos associats), seguit del laboral (27%) i el relacionat amb els treballadors del sector de la fruita (27 brots del total).

Sierra ha matisat que no tots els brots tenen la mateixa magnitud i que el 70% tenen deu o menys casos. Els que de més magnitud, ha insistit, són els relacionats amb l’oci i les discoteques i els que afecten feines amb «certa vulnerabilitat».