Un barceloní va fer la foto del 'meme' «l'home mirant a una altra dona»

Antonio Guillem és l’autor de la imatge que s’ha tornat viral a les xarxes amb diverses adaptacions còmiques

La fotografia s'ha tornat viral a les xarxes en forma de mem
La fotografia s'ha tornat viral a les xarxes en forma de mem | Antonio Guillem

Una parella va caminant pel carrer i de sobte el noi es gira per mirar a una dona que s'acaben de creuar mentre la seva xicota el mira amb cara de desaprovació. Segur que la imatge et sona. En els darrers mesos, aquesta fotografia ha corregut per les xarxes socials en forma de 'memes' de tot tipus. Malgrat que no se sap exactament quan es va començar a estendre, el portal 'KnowYourMeme' apunta que la primera vegada que es va publicar aquest vessant còmic de la imatge va ser en una pàgina turca de Facebook el gener de 2017.

No obstant això, la fotografia ja tenia aproximadament un any i mig de vida abans que es fes famosa. Concretament va ser feta a Girona a mitjans de l'any 2015 pel fotògraf barceloní Antonio Guillem. Aquest professional de 45 anys està especialitzat en les fotografies d'estoc, que es poden trobar a bancs d'imatges com iStock o Shutterstock.

Una sessió fotogràfica sobre la infidelitat

«L'origen de la imatge és merament laboral. Crec que la foto en si va resultar una bona base per aquest algú que va tenir la genial idea de convertir-la en una metàfora que val per a tot. I això no és mèrit nostre», admet el seu autor.

L'objectiu original de Guillem era fer «una sessió plantejant una forma despreocupada de representar el concepte d'infidelitat en relacions de parella. Els escenaris es van improvisar per falta de temps. Com gairebé sempre treball amb els mateixos models, va ser relativament fàcil compondre la imatge».

Aquests models als quals fa referència són la Laura i el Mario, la parella que passa pel carrer. Tots dos fa anys que treballen amb aquest fotògraf i ja han creat un gran ambient de treball. «Va costar força aconseguir unes expressions creïbles perquè, a causa del bon ambient de treball que sempre impera a les sessions, la situació generava molts moments divertits i gairebé sempre algun dels models s'estava rient», explica Guillem en una entrevista a 'Verne'.

Una imatge utilitzada il·legalment

Sense que cap dels seus protagonistes s’ho esperés, la imatge es va començar a fer viral a les xarxes socials i de les 1.500 descàrregues que portava fins al moment, en poc temps va passar a les 13.000. «Mai vaig pensar que aquesta foto aconseguiria tanta popularitat. La veritat és que ni tan sols sabia el que era un 'meme' fins fa poc», reconeix, abans d’assegurar que no està guanyant diners amb aquesta viralitat.

«De moment, els 'memes' no ens han donat diners, ja que la majoria o la totalitat d'ells no han sortit de forma legítima d'un banc d'imatges», explica. I és que s’està agafant la imatge sense llicència i «de forma totalment il·legal». Tot i això, reconeix que «aquesta part no és la que més em preocupa, ja que només és un grup de gent que es diverteix de bona fe». En aquest punt, adverteix que «sí que és preocupant i no admetrem en cap cas que l'ús de la imatge perjudiqui o pugui perjudicar a algun dels models o a mi mateix».


Comentaris

envia el comentari