Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Les entitats munten les seves barraques pels tres dies

Els últims preparatius per aixecar el teló a la 20a edició de les Barraques de Reus

Enguany hi haurà un dia de festival menys i s'ha reduït molt la xifra de Barraques participants | Els menors hauran de portar una autorització per entrar al recinte

Les Barraques de Reus apleguen milers de persones cada any
Les Barraques de Reus apleguen milers de persones cada any | Josep Martí

 

El Parc de la Festa porta uns dies rebent les entitats que ja ho tenen gairebé tot enllestit per encarar la 20a edició de les Barraques de Reus. Durant aquest cap de setmana, 21, 22 i 23 de juny Reus viurà un dels seus  esdeveniments musicals més importants que dona el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere i on enguany hi participen una desena d'entitats.

Les barraques de Reus, aquest dijous, en procés de muntatge
Les barraques de Reus, aquest dijous, en procés de muntatge | Laia Riba

 

Els concerts de les Barraques de Reus 2019

Aquestes entitats ja han començat a muntar la barraca i ho tenen tot a punt per a avui, divendres 21 de juny, començar el primer dia de festival. Els concerts s'iniciaran  a les 21.00 hores els dos primers dies, i una hora més tard el dia 23 de juny amb motiu de la revetlla de Sant Joan.

El recinte tancarà a les sis del matí els tres dies. Avui la nit l'encetaran els grups del ReusSona  juntament amb Tremenda Jauría i La Klave; dissabte dia 22, el grup Zoo  protagonitzarà la nit amb Bloddy Gums i Porto Bello, i finalment el dia 23 de juny, la Nit de Sant Joan, Prozak Soup, Mafalda  i Bemba Sauco.

Les Barraques de Reus enguany obren tres dies | Josep Martí

 

Menors d'edat amb acompanyants i/o autorització

Com ja es va fer l'any passat els menors d'edat fins als 15 anys han d'omplir aquest formulari per entrar i anar acompanyats dels pares o tutors. Els menors d'edat d'entre 16 i 17 anys podran accedir sense necessitat d'anar acompanyats, però també hauran d'omplir i lliurar l'autorització  a l'accés. A més, a l'entrada hi haurà un control d'accés per totes les persones que entrin al Parc de la Festa.

Les entitats que col·loquen una barraca al Parc de la Festa són molt diverses, des de casals, sindicats, esplais i enguany, una colla de carnaval. TarragonaDigital  ha parlat amb dues entitats, una de nova incorporació, la colla La Crispeta que no Peta, i una altra que ja té una trajectòria en el món de les barraques, l'AE La Mulassa.

Les entitats munten les seves barraques pels tres dies
Les entitats munten les seves barraques pels tres dies | TarragonaDigital

 

La colla de carnaval la Crispeta que no peta s'estrena a Barraques.

El responsable de la Colla de Carnaval la Crispeta que no peta, Roger Bosques, explica que «volíem participar en un altre acte de Reus i vam pensar en les Barraques». Aquesta colla de carnaval és la primera que participa en les Barraques de Reus i comenten que «com som tots estudiants anem una mica atabalats perquè és època d'exàmens, però ho afrontem amb moltes ganes».

Per la Crispeta que no peta estar a Barraques «és una manera de créixer com a entitat». A més comenta que «el fet que hi hagi un dia menys permet que el pressupost per grups sigui més elevat  i això és un punt positiu tant per Barraques com per les entitats».

Enguany participen nou entitats a les Barraques de Reus 2019  | Gerard Martí

 

L’AE La Mulassa aposta pel model antic de Barraques

D'altra banda l'Agrupament Escolta La Mulassa ja té experiència en muntar una barraca i enguany les afronten «amb ganes de fer molt de xou i celebrar una bona 20a edició», comenta una de les responsables, Mariona Gasset. Per la Mulassa estar present a Barraques suposa «una font d'ingressos per afrontar el curs vinent i fer una xarxa de contactes amb altres entitats», detalla. El fet que hi hagi un dia menys els hi suposa «per una banda, un dia menys de feina i per tant un dia més de preparació».

En relació al model festiu d'aquest esdeveniment com a entitat «som partidaris de recuperar el model de barraques antic, ja que últimament s'està convertint en una festa que sovint es descontrola». Mariona Gasset manifesta que «ens agradaria seguir a barraques però també som conscients que tard o d'hora el model s'hauria de canviar».