Divisió d'opinions al barri Fortuny de Reus per la celebració del trencament del dejuni del Ramadà

L'acte tindrà lloc el dimecres 15 de maig a la plaça de Gabriel Ferrater

El col·lectiu musulmà es troba immers en el Ramadà i a Reus comptarà amb una novetat, i és que la plaça central del barri Fortuny de Reus serà l'espai que acollirà  la festa de trencament del dejuni del Ramadà. Així ho ha confirmat la presidenta de l'entitat veïnal del barri, Cori Balanyà, a aquest mitjà, explicant que es realitzarà el pròxim dimecres 15 de maig i aplegarà centenars de persones per celebrar la festa del 'iftar'.

La plaça de Gabriel Ferrater acollirà l'acte

El 'iftar' és el nom àrab de la festa del menjar nocturn amb el qual es trenca el dejuni diari durant el mes islàmic del Ramadà. Enguany, les entitats musulmanes de Reus han decidit que aquesta festa es realitzarà a la plaça de Gabriel Ferrater i des de l'Associació de Veïns del Barri Fortuny afirmen que ells no estan implicats en l'organització d'aquest esdeveniment i que seran  «uns convidats més a l'acte».

El sopar es realitzarà dimecres 15 de maig al barri Fortuny | Laia Solanellas

 

Opinions diverses del veïnat per l'acte

Les opinions del veïnat en relació a l'acollida d'aquest gran esdeveniment són molt diverses. Balanyà explica que «hi ha persones que  s'han mostrat receptives i d'altres que no  ho veuen correcte». La Conxita Pérez fa 17 anys que viu al barri Fortuny i explica a  TarragonaDigital  que anirà a l'acte. «He fet amigues que són musulmanes i  m'han convidat a la festa, així que m'hi passaré», manifesta. D'altra banda, el seu marit Jesús opina que «haurien de fer aquest acte a la mesquita que tenen, ja que molestaran al descans del veïnat».

La presidenta de l'entitat veïnal comenta que al barri hi ha moltes persones que formen part del col·lectiu musulmà, per aquest motiu han escollit la plaça de Gabriel Ferrater com emplaçament del 'iftar'. «Creiem que almenys un 40 per cent dels  residents al barri Fortuny són musulmans», aclareix.

L'iiftar' és la festa del sopar del trencament del dejuni del Ramadà | Laia Solanellas

 

Informaran als comerços del barri de l'acte

En aquesta línia, afirma que «els membres del col·lectiu passaran pels comerços per explicar que es realitzarà el dia 15 al barri». Afegeix que aquest mètode l'adopten «perquè el veïnat no s'espanti en veure tanta gent i sàpiga de què tracta la festa».

El trencament del dejuni ha estat organitzat per la mesquita de Reus As-Sunnah amb la col·laboració de l'Ajuntament. Fa dos anys, l'any 2017, l'acte del 'iftar' es va celebrar al barri Horts de Miró, i l'any 2018 va tenir lloc al barri Gaudí.