Més de vint bars de Manresa tindran compreses i tampons per emergències

És una acció que forma part d'una campanya per desestigmatitzar la menstruació del col·lectiu feminista Acció Lila

Compreses i tampons d'emergència en una vintena de bars a Manresa
Compreses i tampons d'emergència en una vintena de bars a Manresa | Cedida

El col·lectiu feminista Acció Lila fa mesos que ha desenvolupat una campanya per donar visibilitat i normalitzar la menstruació. Per aquesta raó, està duen a terme una sèrie d’accions, entre les quals es troba la de facilitar a totes aquelles dones que estiguin en una situació d’emergència amb la seva regla gràcies a més de vint bars de Manresa que disposaran de compreses i tampons d’emergència.

Per començar, les joves integrants d’aquest col·lectiu feminista van iniciar la seva campanya durant aquest passat estiu tot enganxant cartells per la ciutat amb l’objectiu de desestigmatitzar els efectes de la menstruació i normalitzar que es parli d’aquest tema entre la població. Juntament amb diversos tallers i xerrades per conscienciar les dones.

Abans de l’estiu, però, també van realitzar una acció d’«expropiació» en una gran superfície i, gràcies el botí que van aconseguir llavors, ara han pogut repartir les primeres compreses i tampons d’emergència entre els establiments que col·laboren amb aquesta campanya.

Compreses i tampons, una necessitat bàsica

El col·lectiu feminista Acció Lila vol recordar que els productes d’higiene femenina són una «necessitat bàsica», ja que la menstruació no és quelcom que s’esculli tenir lliurement. D’aquesta manera també vol reclamar que s'abaixi el seu preu i a aquest tipus de producte se li apliqui l’IVA superreduït per ser un producte de primera necessitat.

Amb la nova campanya que es durà a terme per diversos bars de Manresa, Acció Lila vol que totes les dones que necessitin urgentment una compresa o tampó perquè li ha arribat la menstruació sobtadament estant pel carrer puguin anar fins a un d’aquests establiments i demanar-ne sense passar gens de vergonya, normalitzant l’existència de la regla.

Per saber quins bars són els que s’han adherit a aquesta campanya, només caldrà fixar-se en uns adhesius i en el cartell «en cas de necessitat, tenim compreses!». La idea és que els establiments siguin els encarregats d’anar reposant les compreses i els tampons un cop se’ls hagin acabat els que els han lliurat des del col·lectiu feminista. Per una altra banda, també es poden netejar les copes menstruals en els serveis d’aquests establiments.


Comentaris

envia el comentari