Imatge d'un restaurant en arxiu

Bars, restaurants i discoteques demanen cobertura legal al govern per mesurar la temperatura als clients

Assenyalen que el dret d’admissió «no els habilita realitzar aquesta pràctica»

La crisi  de la pandèmia del coronavirus obligarà els establiments a adoptar tota mena de mesures d’higiene i seguretat  per evitar la propagació i el contagi de la Covid-19. Una de les mesures que es planteja, és la possibilitat de prendre la temperatura  dels clients  dels bars, restaurants i discoteques abans d’entrar als locals.

En aquest sentit, la patronal estatal d’oci nocturn, Spain Nightlife, ha sol·licitat al govern espanyolcobertura legal  per poder prendre la temperatura perquè el dret d’admissió «no els habilita realitzar aquesta pràctica».

En un comunicat, l’associació, que engloba els bars, restaurants, bars de copes, beach clubs i discoteques i similars, assenyala que, a les portes de què Espanya comenci la reobertura  al públic  –per fases- de locals re restauració i oci nocturn, molts locals han manifestat públicament la seva intenció de «mesurar la temperatura als seus clients i treballadors, amb l’objectiu d’evitar la propagació  del coronavirus» tot i que abans «haurà de ser autoritzat per llei».

 

El sector vol implementar totes les mesures de contenció possibles

El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de València (FEHV) i directiu d’Spain Nightlife, Manuel Espinar, destaca que «és evident que, després del cost humà i econòmic que aquesta crisi sanitària ja s’ha cobrat, en la nostra condició de representants del sector de l’hostaleria i oci nocturn, tenim l’obligació de promoure i implementar totes les  mesures de contenció que estiguin al nostre abast per prevenir la propagació de la Covid-19».

«Sense que ningú es pugui relaxar el més mínim perquè això podria suposar un pas enrere de catastròfiques conseqüències», ha conclòs Manuel Espinar.