Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un client a la barra d'un bar a Sort el 8 de juny del 2020

Els bars i restaurants obriran a partir del pròxim dilluns, 23 de novembre, de 6 a 17 hores

L'aforament no podrà superar el 30% del màxim ni a l'interior ni a la terrassa

Un client a la barra d'un bar a Sort el 8 de juny del 2020
Els bars i restaurants reobriran el pròxim dilluns, 23 de novembre | Catalunya Diari

Una de les mesures que esperaven molts ciutadans, i sobretot els que conformen i treballen en el sector de l'hostaleria, constituirà la primera fase de la nova desescalada. I és que a partir del pròxim dilluns, 23 de novembre, es preveu que la restauració reobri al 30% tant en terrasses com a l'interior. Tanmateix, sorprén el nou horari, que serà des de les 6 hores del matí a les 17 hores.

De fet, el sector de la restauració ha reclamat aquest matí de dimarts, 17 de novembre, al Govern la reobertura de bars i restaurants per a dilluns en una roda de premsa celebrada a la Llotja de Mar de Barcelona sota el títol 'Reobrim la restauració' per a rebutjar les restriccions i reclamar la reobertura de bars i restaurants, i que ha comptat amb la participació de president del Consell General de Cambres, Joan Canadell.

Aquesta proposta s'emmarca en un pla de desescalada de tres fases plantejat a la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, en el qual en la primera, del 23 de novembre al 8 de desembre, contempla que els bars i restaurants puguin obrir fins a les 23.00 hores i tenir taules de fins a sis persones.

La segona fase seria del 100% a l'exterior

La segona fase, prevista del 9 de desembre fins al 6 de gener, preveu un aforament del 50% a l'interior dels establiments —del 75% quan si és possible respectar les distàncies— i del 100% en l'exterior, amb el tancament a les 1.00 hores i taules de fins a 10 persones.

La tercera fase, a partir de 7 de gener, no contempla restriccions d'aforament ni a les terrasses ni l'interior de bars i restaurants i mantindria l'obligació de ventilació, higiene de mans, controls d'accés i distància de seguretat de les anteriors.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, que ha llegit un manifest conjunt, ha exigit la creació d'una comissió de treball i seguiment amb el Procicat fins que acabi la pandèmia i que es doni cabuda a aquest organisme a les Conselleries d'Economia i Hisenda i d'Empresa i Coneixement.

Ha lamentat que la situació que travessa el sector de la restauració «és insostenible» i ha acusat la Generalitat de no tenir la sensibilitat necessària amb aquesta indústria, ja que, ha afegit, no els han acceptat cap proposta: «No hi ha cap pla per a mantenir l'activitat».

Castellarnau també ha defensat que el «sacrifici» que ha fet el sector des de l'inici de la pandèmia i els 40 dies que haurà estat tancat ha de veure's compensat pels Pressupostos públics per a 2021, tant de la Generalitat com del Govern.

El president del Clúster Foodservice, Raimon Bagó, ha criticat que no hi ha cap pla per a mantenir l'activitat, ni ajudes, ni respostes a les seves propostes, quan han «fet els deures» i s'han endeutat.

El president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Pintado, ha reclamat que es trobi un equilibri entre salut i necessitat, i ha advertit que el Govern té l'oportunitat única per a demostrar que està capacitat: «La situació a la qual heu portat el sector és molt greu».